El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Ministra Maroto reivindica en Alcoi el valor del tèxtil com a part de la 'Marca Espanya'

La ministra Reyes Maroto al centre de la imatge.

Reyes Maroto ha incidit en la lluita que està duent a terme el seu Ministeri contra les falsificacions en la industria tèxil i cosmètica.

La titular d'Indústria del Govern espanyol, Reyes Maroto, ha visitat Alcoi aquest dimecres per a veure de primera mà les instal·lacions de l'Institut Tecnològic Tèxtil -Aitex- i reunir-se amb representants del sector tèxtil. Maroto ha aprofitat la visita per a fer valdre el sector en el marc estratègic 'Espanya Industrial 2030', així com la seua importància dins de la 'marca Espanya'.

"Es tracta d'un sector modern pel qual Espanya ha de mostrar un lideratge major del qual ja té", ha assegurat la Ministra, qui també ha remarcat la necessitat d'incrementar la "visibilitat i competitivitat perquè continue generant riquesa i treball".

Maroto ha al·ludit al valor referencial que tindrà el sector dins de l'agenda industrial en què està treballant el Govern. D'altra banda ha concretat algunes de les accions que des de Madrid s'estan duent a terme en el sector, com les campanyes per a combatre les falsificacions en la industria tèxtil i cosmètica, o els premis de la moda que s'impulsen anualment des del Ministeri

Amb la seua visita a les instal·lacions d'Aitex la ministra ha comprovat de primera mà les investigacions que s'estan duent a terme a l'Institut, com són els assajos amb l'equipament de les forces i cossos de seguretat de l'estat per a incrementar la seguretat dels efectius, o els assajos científics en el camp de la regeneració de les cèl·lules de les persones cremades.

La comitiva encarregada de seguir a la Ministra ha estat formada per l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés; el President d'Aitex, Rafael Pascual; el Delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio; la Secretària Autonòmica d'Economia, Blanca Marín; la Directora de l'IVACE, Julia Company; el predident d'Ateval, Càndid Penalba; i representants d'agents econòmics i empresarials de la ciutat.