El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La mirada de Perfecto Arjones ens trasllada els canvis socials i polítics de la ciutat a una exposició fotogràfica

Es tracta de la tercera exposició que tanca el Cicle Expositiu de la Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró.

L'exposició es pot visitar fins el pròxim 26 de març del 2023 a la Llotja de Sant Jordi.

Perfecto Arjones va ser un fotoperiodista molt important a la província d’Alacant i que va tindre un especial estima cap a la ciutat d’Alcoi, segons ha pogut explicar el seu fill a la inauguració de la exposició, i que fins el 26 de març es pot visitar a la Llotja de Sant Jordi. Es tracta de la tercera exposició que tanca el Cicle Expositiu de la Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró.

La selecció de les imatges son un recull dels 20 anys en que Arjones va treballar al diari Información: “Va donar testimoni gràfic dels canvis socials i politics que es van donar a la provincia d’Alacant”, ha explicat Joseé María Perea, comissari de l’exposició, que ha afegit: “s’ha triat també la perspectiva dels canvis socials a Alcoi i de gent d’Alcoi d’aquella època: Joan Valls, Matais, Juan Gil Labert, Camilo Sesto, Ovidi Montllor”. Canvis polítics des de l’any 1975 i fins l’arribada de l’autonomia i l’aprovació de l’ús del valencià.

A aquest esdeveniment ha estat present també Pere Rostoll, Director General de Relacions Informatives de la GVA, qui ha destacat que la tasca que es vol fer des de la Generalitat es precisament “dignificar el treball de periodistes i fotoperiodistes”. Rostoll ha assegurat que son molt importants perquè “son els que estan al llocs i aporten les fotos  com un arxiu de la memòria dels pobles”.

A l’acte també ha estat el fill d’Arjones, Rafa Arjones, amb tota la família, qui ha remarcat l’orgull que suposa poder seguir recuperant part de l’arxiu del seu pare.