El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Mitja Marató Alcoi celebra l'edició 9.5 i serà solidària per a Creu Roja

Tota la recaptació d'aquesta cursa virtual va destinada a Creu Roja Alcoi de forma íntegra.

Fins a 700 famílies van demanar ajuda a Creu Roja Alcoi en els pitjors moments de la pandèmia. A hores d'ara, segons ha confirmat el coordinador de Creu Roja Alcoi, Pablo Granados, s'atenen entre 200 i 250 famílies. La recaptació de l'edició 9,5 de la Mitja Marató Alcoi virtual anirà per a Creu Roja i a aquestes famílies.

La X Mitja Marató Unión Alcoyana, programada per aquest 2020, ha estat suspesa per la situació actual, però la solidaritat i la iniciativa de tothom ha fet que se celebre una edició molt especial, concretament, la 9,5. Tan especial que s'ha canviat el nom a Mitja Marató Alcoi, per a que la prova siga de tothom. 

La recaptació de l'esdeveniment vindrà de dos tipus d'aportacions. La primera serà gràcies a tots els participants de la carrera, que amb la seua aportació mínima a partir de 2€ per a les modalitats no competitives, i de 5€ per a les competitives, realitzen la seua inscripció a la causa (podent ser aquesta aportació major, es podrà indicar en la plataforma d'inscripció la quantitat).

Segons apunten des de l'organització, "aquest esdeveniment que ens motiva a dur a terme una activitat sana i esportiva que ajuda a trobar-se millor físicament i almenys, durant una estona, ens faça oblidar els moments no tan bons viscuts en aquest 2020, i com no l'ajuda més que justificada a la causa".

La segona forma de col·laboració, serà la realitzada per entitats o anònims amb aportacions voluntàries. Enguany i a causa de la particular situació i la solidaritat de l'esdeveniment no hi ha aportació mínima i animen a tothom que dins de les seues possibilitats, vulga col·laborar, també podrà fer-ho. Per a aquestes entitats, posen a la seua disposició el mail info@mitjamaratoalcoi.com amb la finalitat que puguen contactar amb la mitja marató i explicar-los la manera de fer-ho.


Motius per a participar

El motiu és clar. Tota la recaptació d'aquesta cursa virtual va destinada a Creu Roja de forma íntegra. En alguns moments del confinament, fins a 700 famílies han demanat ajuda a Creu Roja. En un any normal, la xifra està al voltant de 100 famílies, segons explica Pablo Granados. Aquest esdeveniment és "el combustible que anima a seguir continuant la seua tasca". Una altra de les xifres que ha destacat Granados és que 80 famílies de les quals han acudit a Creu Roja Alcoi i Banc d'Aliments mai havien anat abans.

Per part de l'Ajuntament, el regidor d'Esports, Miguel Juan Reig, ha indicat que "Alcoi no podia estar sense mitja marató" i ha animat a seguir les indicacions i que els esportistes compliquen les normes siga quina siga la modalitat que practiquen.


Des d'Unión Alcoyana, Enrique Vicente Rico i Vicente Rico han insistit que la cursa s'havia de fer d'una forma o una altra. Recorden que és una cursa "oberta" que "no podíem perdre aquesta edició". En representació d'AITEX, León Grau, també ha recordat que Creu Roja fa "una gran tasca" i ha qualificat l'edició 9,5 com una "iniciativa estupenda".

ARAMULTIMÈDIA també col·labora fent difusió d'aquesta cursa virtual. A banda de l'Ajuntament d'Alcoi, Unión Alcoyana Seguros i AITEX, també donen suport a la prova Urban Running Alcoy, Clínica Dental Jordá, Visauto, Nirvel, Ana Rodriguez, TerraClima i altres entitats.