El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La mobilitat sostenible s'aborda en Alcoi amb la jornada 'Mou-te en verd'

Experts en mobilitat verda i sostenible s'han reunit en Alcoi en el marc de la jornada “Mou-te en verd”. La reducció de la contaminació, el canvi climàtic i la gestió sostenible de la mobilitat han sigut alguns dels temes tractats en una jornada nascuda de la Càtedra Vectalia Mobilitat de la Universitat d'Alacant, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Alcoi.

L'acte inaugural ha comtat amb la presència del Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana, Arcadi España, i el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar. 

La primera ponència l'ha impartit Xavier Querol, investigador de l'institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua de Barcelona que ha explicat les claus de la qualitat de l'aire a les ciutats, la seua relació amb la mobilitat urbana i les polítiques que s'estan implantant en aquest sentit. La segona de les ponències, a càrrec de Jorge Olcina, director del Laboratori de Climatologia de la UA, ha servit per a tractar les evidències del canvi climàtic a la regió del Mediterrani. 

Manel Ferri, tècnic de Mobilitat en la Diputació de Barcelona, ha parlat en la seua ponència de mobilitat sostenible i segura, i el repte pendent que tenen les ciutats en aquest sentit.