El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La moció de censura d'Agres arriba als tribunals

Aitana Mas i Gerard Fullana, de Compromís.

La moció d'Agres va més enllà de les comarques i Compromís ho veu com un exemple de què els populars "trenquen el consens i diàleg", i reclamen "major estabilitat política".

Compromís presentarà una denúncia en estimar que l'actual alcalde millora els seus drets econòmics amb la moció presentada, punt que contradiu la llei de Règim Local. Des de Compromís reclamen "major estabilitat política i mantenir els pactes signats".

Compromís acudeix als tribunals per intentar revertir la moció de censura d'Agres, que ha suposat un canvi de govern i la pèrdua de l'alcaldia. Segons expliquen des de Compromís, s'ha presentat un recurs com a pas previ per a la presentació d'una denúncia, en considerar que la moció no compleix amb l'article 73 de la Llei de Règim Local. Aquest article estipula que els drets econòmics i polítics dels membres no adscrits no poden ser superiors als que li hagueren correspon de continuar en el partit polític on estaven.

Doncs bé, precisament l'afiliació de l'actual alcalde Rafael Sanjuan està en la base de la denúncia, perquè es va donar de baixa del PSOE abans de presentar la moció. Així, des de Compromís diuen que no sols no estava adscrit a cap partit, sinó que també va acceptar ser el candidat de la moció de censura, firmada per altres tres regidors populars, i implicant "una adquisició de majors drets polítics que els que li hagueren correspost d'haver-se quedat en el seu grup de procedència".

"El benefici polític de Sanjuan és clar", assegura Gerard Fullana, portaveu de Compromís a la Diputació d'Alacant, qui acusa els populars de la diputació de "trencar el consens i diàleg en un moment importantíssim com és la situació pandèmica. El Partit Popular ens va reclamar un pacte de pressupostos i nosaltres vam fer un esforç important i hem complit, però 15 dies després, mitjançant una assessora de Carlos Mazón en la Diputació, se signa esta moció de censura amb un trànsfuga la nit de Nadal i en plena pandèmia. Al final el consens del PP només és quan li val per als seus interessos".

Aitana Mas, portaveu adjunta de Compromís a les Corts, considera que "en el moment actual hem de mantenir la major estabilitat política i això passa per mantenir els pactes signats. És una de les potes fonamentals del Botànic i entre formacions que entenen el transfuguisme com una mala pràctica".