El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Mostra de Teatre d’Alcoi obri la inscripció a professionals fins als 12 de maig

Animal de Sequia de Sol Picó es va escenificar a la Mostra de 2019 / Mostra

En total, es representaran 18 muntatges en 6 escenaris, 3 estrenes absolutes i 4 estrenes en la Comunitat Valenciana.

Del 24 i el 28 de maig i en 6 escenaris diferents es desenvoluparà la Mostra de Teatre d’Alcoi que compleix 30 edicions. El certamen, adaptat a la pandèmia, obri la inscripció a professionals fins al 12 de maig.

En 2020 no es va poder celebrar la XXX Mostra de Teatre a causa de la Covid-19. “Ara és el moment, de reprendre els projectes i, així, l’edició 2021 es planteja com un acte d’afirmació de la Mostra amb voluntat de retrobar-nos amb tot el sector i caminar junts en la recuperació i l’avanç cap a un futur al qual no renunciem”, segons explica Miquel Santamaria, director de la Mostra.

El director de la Mostra insisteix que l’organització s’adaptarà als protocols necessaris, que suposen un repte quant a la limitació de la capacitat a les sales, als hotels i ajustar els horaris. Seguint amb les mesures, l’organització només posarà a la venda entrades per al públic en general al Teatre Calderón. En la resta de funcions, s’obriran al públic sempre que hi haja vacants per part dels programadors.

En total, es representaran 18 muntatges, 3 estrenes absolutes i 4 estrenes en la Comunitat Valenciana. Des de la Mostra es vol insistir que l’organització fa un gran esforç per dur endavant aquest esdeveniment cultural, qualificat per Santamaria com “una Mostra de Teatre d’afirmació i de transició. Era molt important obrir les portes del Festival per fer suport també les companyies valencianes, ja que Alcoi es converteix en un gran aparador d’espectacles que després roden per tot el territori”. Miquel Santamaria es referma en la decisió presa fa ara un any d’ajornar per a 2021 la Mostra de 2020 per a així “aguardar totes les energies esperant que la situació fora millor. No serà la Mostra de sempre, però s’assemblarà molt”.