El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Mostra de Teatre de 2019 rep 40.000 euros més que a 2018 per part de la Generalitat

Un dels espectacles de la Mostra / Mostra 2019

Gràcies al coveni entre IVC i Ajuntament, dóna continuitat a la col.laboració

90.000 euros per a la Mostra de Teatre d'Alcoi 2019. Aquesta ha sigut la quantitat que ha aportat el Consell a la Fira Escènica que ja s'ha celebrat, la més alta de la història. Aquesta aportació es realitza sota Conveni, entre l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i l’Ajuntament.

L’aportació ha passat dels 50.000 euros del 2018 als 90.000 euros a la Mostra de 2019, la més altra de tota la seua història. Una subvenció que al comptar amb el conveni ja no és directa sinó que es consolida i dóna continuïtat a la col·laboració. L’Ajuntament, per la seua part, es compromet a portar a terme la programació, justificar la subvenció i incorporar el logotip de l’IVC.

El Ple del Consell ha aprovat aquesta aportació. Prop de complir 30 anys en 2021, la Mostra de Teatre d’Alcoi segueix arreplegant reconeixements i èxits. Pel que fa a l'edició de 2019, participaren 20 companyies (13 de la Comunitat i 7 de la resta d’Espanya) i 400 professionals del sector en la Fira de les Arts Escèniques. També es van presentar 27 espectacles en 5 recintes diferents: Teatre Principal, Salesians i Calderón, Centre Cultural i IVAM CADA ALCOI així com diferents propostes de carrer, apropant la Mostra també a la ciutadania.


El regidor de cultura, Raül Llopis, destaca el suport autonòmic: "Als últims anys, el suport de la Generalitat Valenciana ha anat en augment, tal com la Mostra de Teatre d’Alcoi es mereix. Al contrari del que va passar fa anys, quan va estar a punt de desaparéixer perquè els governs d’aquell moment no van donar suport, obviant la nostra cultura. El govern del Botànic, en canvi, han destacat per la seua aposta per la cultura en Alcoi, tal com ja va ocórrer amb l’obertura de l’IVAM CADA ALCOI, i que ara hem vist amb aquest conveni per a la Mostra de Teatre".