El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Mostra de Teatre es trasllada a octubre

La Mostra canvia la primavera per la tardor. Imatge de la Mostra d'este 2022

La complexa burocràcia que tenim feia perillar les dates de la Mostra, i des de l'organització han vist més adient celebrar-la a octubre, no sols per a poder complir en els terminis sinó perquè teatralment serà més atractiu amb estrenes del mateix 2023.

Els últims anys s'ha celebrat en maig, però per diverses qüestions en el 2023 es mourà fins a octubre amb la intenció de quedar-se en este mes. Serà entre el 24 i el 28, després de Mig Any,

La Mostra de Teatre d'Alcoi ha obert el termini perquè les companyies teatrals presenten les seues propostes artístiques per a l'edició del 2023, que serà la número 32. I la primera novetat la tenim en el canvi de dates, perquè s'anuncia la celebració de la Mostra per a octubre, en lloc del mes de maig com venia sent habitual.

La idea del canvi naix arran la "complexitat i rigidesa" dels procediments administratius, sobretot pels ritmes, lents, de licitacions i contractacions o la resolució de subvencions. Però una vegada oberta la possibilitat de moure la Mostra de dates, octubre es presenta com un bon mes des del punt de vista teatral. El director de la Mostra Miquel Santamaria explica Aramultimèdia que a finals d'octubre no se solapa amb cap altra fira d'arts escèniques, i al ser inici de temporada els permet centrar-se en les estrenes del mateix any i oferir obres que encara no s'han vist en cap altre lloc. Per al 2023 les dates són del 24 al 28 d'octubre, amb intenció d'establir finals d'octubre com a data fixa de la Mostra de Teatre d'Alcoi.

El canvi no ha afectat la presentació de propostes, i de fet, en els tres dies que porta oberta ja se n'han presentat més de 50. Hi ha de temps fins al 15 de desembre d'este 2022, i es poden enviar al correu mostrateatre@alcoi.org. "Ens interessen tots els gèneres, formats i procedències però, especialment, els espectacles d'estrena prevista en 2023", explica Miquel Santamaria. Per a més informació o dubtes, es pot escriure al mateix correu de presentació de propostes.