El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Mostra finalment es trasllada al 2021, però es farà una Trobada de professionals a la tardor

Mostra de Teatre d'Alcoi. Imatge d'arxiu

En un principi s'havia ajornat a setembre, però s'ha decidit esperar al 2021. Però tot i que no hi haurà Mostra, sí que es prepara una Trobada de Tardor amb les exhibicions que les circumstàncies del moment permeten. 

La 30a edició de la Mostra de Teatre, prevista per aquest 25 de maig, s'havia posposat en un principi per a setembre. Però els organitzadors expliquen que tenint en compte "el caràcter de mercat, de fira, de la mostra escènica alcoiana", han valorat de nou la situació. Hi ha moltes incerteses sobre els desplaçaments interterritorials, tant per a les companyies teatrals com per a gestors, programadors o professionals de tot el territori nacional. Així, s'ha considerat més oportú deixar la 30a edició de la Mostra de Teatre per a la seua data habitual de maig, però el 2021. Serà, a més, "al bell mig de l'any que la ciutat serà Capital Cultural Valenciana, de manera que puga oferir la màxima atenció, com ha fet sempre, als sectors del teatre de sala i carrer, la dansa i el circ professionals amb totes les garanties de qualitat i d'interés".

Però açò no suposa que Alcoi deixe de ser punt de trobada del teatre. Des de l'Ajuntament i l'Institut valencià de Cultura preparen una Trobada professional per a l'última setmana d'octubre d'aquest 2020. Està pensada especialment per a gestors del Circuit Cultural Valencià, però també d'altres territoris o de sectors privats, "de manera que l'exhibició i la producció debaten i intercanvien experiències en un moment en què ja podran valorar-se, amb molta més precisió, les accions que hauran anat posant-se en marxa i la planificació del futur immediat que el sector cultural ha de recórrer, més que mai, de manera conjunta i coordinada".

Aquesta Trobada de Tardor també comptarà amb algunes exhibicions teatrals, tot i que açò dependrà de les circumstàncies que el moment permeten.