El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Mostra retorna la nova normalitat a la Cultura alcoiana

  • El Centre Cultural primer, i després el Teatre Calderón, han estat testimonis de les dues primeres representacions de la Setmana gran de la Mostra. 'Nautilus', de LA NEGRA, i 'Icària' de LA DEPNENDENT han debutat, amb bona cosa de públic entusiasmat amb el Teatre i amb la Cultura.

Somriures (tot i que baix les mascaretes), xarrades i molta alegria. La Mostra de Teatre d'Alcoi ha estat el primer gran esdeveniment cultural de la considerada nova Normalitat. Amb precaució, enginyeria en logística i horaris i amb aforament limitat, els espectacles teatrals han començat a representar-se aquest dilluns. L'activitat torna, vivim la vida...

Ha estat una gran jornada de retrobaments, i sobretot d'activitat professional. Actors, actrius, tècnics, fotògrafs, periodistes, polítics... tots plegats al voltant del Teatre. Molta alegria i sensació de recuperació del temps perdut.

El Centre Cultural primer, i després el Teatre Calderón, han estat testimonis de les dues primeres representacions de la Setmana gran de la Mostra. 'Nautilus', de LA NEGRA, i 'Icària' de LA DEPENDENT han debutat, amb bona cosa de públic entusiasmat amb el Teatre i amb la Cultura.

Abans, s'ha celebrat la roda de premsa per a donar inici a la Mostra, amb la presència de Raquel Tamarit, secretària autonòmica de Cultura i Esport de la Generalitat, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, i el director de la Mostra, Miquel Santamaria.

Tots tres han insistit en la idea del retrobament. i de la necessitat de reactivar un sector castigat. I la Mostra és un bon lloc pe a aquest resset.

A banda dels organitzadors, s'han deixat veure persones tan importants per a la Mostra com ara el seu creador, Jordi Botella, el regidor de Cultura, Raül Llopis i molts amants de les arts escèniques. Els programadors, vinguts de tota la Comunitat, han omplit les sales i els racons, ansiosos per comentar, planificar i recuperar l'alé.

Declaracions

Raquel Tamarit ha dit que “els trenta anys de mostra de teatre valencià a la ciutat d’Alcoi són una demostració de resistència cultural i també ara amb l’impacte de la pandèmia. Sabeu que Cultura de la Generalitat, encapçalada pel conseller Vicent Marzà ha estat i estarà sempre al vostre costat, tant pel que fa a organització com a suport econòmic, perquè sou el gran referent i múscul del sector de les arts escèniques”.

 

La Secretaria autonòmica ha continuat la seua al.locució en dir que “enguany, a més, sumem que Alcoi és capital Cultural Valenciana, un reconeixement fet per la Generalitat que també és vostre, perquè la Mostra és el gran aparador de les novetats en la producció escènica valenciana, el punt de trobada anual on compartir experiències. I sens dubte, és d’un gran valor el tracte i l’espai que reserveu als gestors culturals valencians que integren el Circuit Cultural Valencià, al que tots li reconeixem un paper fonamental en el dibuix de l’actual mapa cultural. Com també  és important la projecció dels nostres creadors més enllà del nostre territori i, per això, la tasca que la Mostra de Teatre d’Alcoi realitza en aquest sentit és fonamental”.

 

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha dit que ““la pandèmia ens ha obligat a renunciar durant un temps a moltes coses, entre elles al teatre. Per això era molt important per a nosaltres recuperar la Mostra i fer-ho amb un format presencial. Esta Mostra ha de ser un punt d’inflexió per a poder rellançar l’activitat Cultural”.

 

Pel que fa a la direcció de la Mostra, Miquel Santamaria ha reconegut estar il.lusionat i entusiasmat amb la celebració del festival, al què ha emmarcat com una de les activitats principals de la Cultura alcoiana i també dins de la capitalitat cultural de la ciutat Alcoi. Ha assegurat que la resposta del sector ha estat molt bona, “de tal manera que pràcticament tot el sector teatral estarà acompanyant-nos aquesta setmana.

No ha estat fácil l’organització d’aquesta Mostra, “perquè hem hagut de treballar molt bé la logística, els hotels i els horaris; però el temps ha jugat a favor nostre i la situació ha millorat sanitariament molt en les últimes setmanes”, ha afirmat Santamaria.

D’altra banda, ha rconegut que és un festival teatral, però també una Mostra dirigida a la ciutat d’Alcoi i a la comarca, “amb la programació d’espectacles en el Teatre Calderón, inclosa una representació com Elektra dissabte passat”.

 

ES POT CONSULTAR LA PROGRAMACIÓ D'AQUEST DIMARTS CLICANT ACÍ