El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La muralla de l’Antic Al-Q?y ix a la llum gràcies a les excavacions del Castellar d’Alcoi

La muralla de l’Antic Al-Q?y ix a la llum gràcies a les excavacions del Castellar d’Alcoi / Ajunt. Alcoi

Aquestes excavacions estan impulsades pel Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó

Un any més es reprenen les excavacions en el poblat fortificat medieval del Castellar d’Alcoi, destacant l’exhumació pràcticament de la totalitat de la muralla d’aquest hàbitat fortificat

Per tercer any consecutiu, s’han représ les excavacions en el poblat fortificat medieval del Castellar d’Alcoi. Aquestes excavacions estan impulsades pel Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó.

Enguany, han treballat en la muralla sud-est de l’antic Al-Q?y, així com en la documentació i exhumació de diferents estades que s’adossen a ella. Al seu costat hi ha un segon contrafort de grans dimensions.

Aquestes excavacions, estan autoritzades per la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, i ha sigut finançada per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi.

Germán Pérez Botí, és l’arqueòleg encarregat del treball i el seu equip són responsables del Museu; tres arqueòlegs, estudiants de grau i de màster de les universitats d’Alacant i València; així com joves voluntaris i exalumnes del col·legi.