El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La murera Manufacturas Alhambra crea la primera guitarra híbrida després de 2 anys d’investigació

Els materials utilitzats per al desenvolupament de la tècnica híbrida d'envernissat fan que es reduïsca un 90% de les emissions CO2 a l'atmosfera i un 66% impacte petjada de carboni respecte als processos tradicionals d'envernissat.

El que fa especial aquesta guitarra és la tècnica híbrida de combinació de 2 acabats. L’empresa de Muro ha treballat durant 2 anys i fa que el model siga únic.

Manufacturas Alhambra ha llançat al mercat la guitarra Hybrid Terra (HT). L’innovador instrument combina el procés de vernís amb brillantor a la tapa i la pal·la amb el procés de vernís en mate o setí ‘Open pore’ en la resta del cos i el mànec. L’instrument naix a partir de recursos renovables amb gran respecte pel medi ambient.

Per a l'elaboració de les seues guitarres, Alhambra sempre utilitza fustes nobles certificades, amb compromisos de repoblació, seleccionades en origen. Un procés totalment regulat i que compleix amb la normativa de les autoritats internacionals. “La qualitat de les fustes, el so personal d'una guitarra Alhambra, el tipus de construcció tradicional i el desenvolupament i la innovació constant fan que una guitarra Alhambra siga única”, segons indiquen des de l’empresa de Muro.

Entre les principals característiques destaca que els materials utilitzats per al desenvolupament de la tècnica híbrida d'envernissat, fan que es reduïsca un 90% de les emissions CO2 a l'atmosfera i un 66% impacte petjada de carboni, respecte als processos tradicionals d'envernissat. A més, aquest vernís és no inflamable i alleugereix el pes de la guitarra en un 10%, la qual cosa la converteix en una guitarra idònia per a iniciar-se en l'aprenentatge d'aquest instrument.

Valerià Torregrosa, director general de Manufactures Alhambra S.L, indica que “per a nosaltres és molt important aquest llançament, perquè hem pres com a base del desenvolupament el nostre model insígnia 1 C de la línia estudie, que ha sigut el núm. 1 en vendes. Per aquest motiu volíem evolucionar-lo i llancem al mercat una guitarra que combina acabats híbrids i al mateix temps utilitza materials respectuosos amb el medi ambient, per la qual cosa aquest és el primer model sostenible que marcarà el futur”.