El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La batuta de Ramón Garcia i Soler anuncia la Trilogia Festera contestana

Ramon Garcia i Soler dirigeix l'Himne / G. Pascual

Cap de setmana central de les Festes de Cocentaina

El d'Atzeneta ha dirigit l'Himne de Festes i ha donat el tret d'eixida als Moros i Cristians de Cocentaina.

Ell ha posat la batuta mentre que els instruments han estat presents gràcies a la Unió Musical Contestana i la Colla de Dolçaines i Tabals ‘Mal Passet’ així com per les bandes que acompanyen a les quatre filaes de càrrec d’aquest any: la Banda Instructiva Musical d’Alfarrasí (Filà Cavallers de Llúria), Unió Musical l’Aranya d’Albaida (Filà Maseros), la Nova de Palomar (Filà Kabilenyos) i la Unió Musical de L’Orxa (Filà Muladís).


Les últimes voltetes en la Nit de l'Olla han sigut l'última eixida al carrer dels festers abans de la Diana que ha començat a les 6:30 h. Aquest dissabte 11 d'agost espera ser un dels més multitudinaris tant per festers com per visitants i turistes. Les Entrades de Cocentaina estaran formades per vora 3.000 persones, entre músics, festers i els espectaculars seguicis dels càrrecs. L'acte central de les festes comença a les 19 h seguint el recorregut habitual.


La Filà Cavallers de Llúria, amb el seu capità Miguel Blasco Priego al capdavant, obrirà la comitiva i seguidament desfilaran les filaes Contestanos, Contrabandistes, Cavalleria Ministerial (amb una esquadra especial amb motiu del seu 150 aniversari) i Maseros amb el seu abanderat cristià, Francisco Nadal Barrachina Cantó. Finalment tancaran el pas de les forces de Jaume I els Creuats, Almogàvers i Gentils. Entrada la nit serà el torn dels moros i en aquesta ocasió la Filà Kabilenyos obrirà l'acte amb el seu capità, Santiago Prats Castelló. Després desfilaran les filaes Berebers 'Els Borts', Bequeteros, Llana (amb una esquadra especial del seu 150 aniversari), Manta Roja, Mudèjars i Guàrdia Jalifiana 'Sahorins'. Finalment Rafael Agulló Insa, abanderat moro de la Filà Muladís, posarà fi a l'Entrada del 2018.


Els dos últims dies estan dedicats al patró, Sant Hipòlit Martir, i a la batalla d'arcabusseria. Cal destacar que l'últim dia, dilluns 13 d'agost, els festers contestans cremaran més de 500 quilos de pólvora, segons dades de la Junta de Festes. També en aquesta jornada s'estrenaran les fanfàrries compostes per José Francisco Molina Pérez per acompanyar les diferents escenes de les Ambaixades.