El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La música en valencià s'obri pas a les festes de ‘Sound Jordi'

Després de setmanes d'incertesa, aquest dimarts s'ha presentat oficialment el cartell del concert de 'Sound Jordi', que portarà fins Alcoi el proper 20 d'abril a grups de l'alçada d'Obrint Pas, La Gossa Sorda, Aspencai i Bongo Botrako.

 

Les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi 2012 arriben amb aires renovats. Després de la innovadora aposta de Raül Botella amb el seu particular cartell de festes ple de colorit i humor, ara la novetat ens arriba via musical, amb la presentació del primer concert de 'Sound Jordi'.

L'empresa Suport Produccions ha estat la principal responsable de que el proper 20 d'abril Alcoi visca una jornada que podríem considerar quasi com històrica. Feia molts anys que des de molts sectors de la societat, sobretot entre els joves, es reclamava un esdeveniment així. I per fi aquest mes d'abril tindrem a la ciutat, oferint un concert conjunt, als grups més representatius i populars de tot el País Valencià. El cartell del conformen Obrint Pas, La Gossa Sorda, Aspencat i Bongo Botrako, i representa tota una revelació a la ciutat pel fet de comptar, després de molts anys, amb el suport institucional de l'Ajuntament d'Alcoi.

Aquest mateix dimarts de matí s'ha fet públic el cartell, tot i que portava setmanes corrent per les xarxes, amb la presència de Xavi Sarrià (cantant d'Obrint Pas), Josep Nadal (cantant de La Gossa Sorda), Kiko Tur (cantant d'Aspencat), Annabel Nadal (responsable de Suport Produccions), el regidor de Festes Jordi Martínez i Majo Pallarés. Tots ells han destacat la seua satisfacció perquè finalment Alcoi puga acollir un concert així.

El propi Xavi Sarrià ha afirmat que "per fi s'aconsegueix que els grups en valencià toquen en normalitat per una vegada a Alcoi". Al temps que destacava el bon moment que travessa la música feta als Països Catalans i, especialment, gràcies a la demanda del públic.

Des de la promotora Suport Produccions s'espera l'arribada d'unes 3.000 persones provinents de tot el País Valencià, i fins i tot de regions properes com ara Múrcia. Cal destacar que, tot i que canten en valencià, grups com Obrint Pas han aconseguit gran renom fóra del nostre domini lingüístic, fins el punt d'actuar a països com Alemanya o Japó.

Les entrades ja estan a la venda a llocs com Xàtiva, Gandia, Ontinyent, Benimaclet o Alacant, a un preu de 12 euros, i també a Servicam. A Alcoi, en principi es podran adquirir a la Tourist Info o a un lloc proper que es determinarà en breu. La diferència és que per al públic alcoià s'ha acordat un preu especial de 10 euros. En tot cas, el dia del concert a la taquilla es podran aconseguir per 15 euros.

Com vam avançar, el concert del 20 d'abril a Alcoi serà al Polígon de Cotes Altes, al carrer Filà Cordó, just després de l'encreuament amb el carrer Filà Mossàrabs. L'Ajuntament d'Alcoi ha avançat que s'estan estudiant els mitjans per a facilitar l'arribada a Alcoi dels joves de ciutats properes. Per la seua banda, el regidor de Festes Jordi Martínez ha destacat que pretenen recuperar l'oci nocturn per als joves arran de la demanda existent, al temps que volen apropar la festa alcoiana als visitants d'altres comarques.

 

Clip de vídeo de la cançó 'La vida sense tu' d'Obrint Pas: