El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La música també es preparara per als Moros i Cristians d'Alcoi amb els Concerts d'Exaltació Festera

Els 4 concerts tornen als diumenges de març i al primer d'abril a partir de les 11:45 h al Teatre Calderón.

Les 4 agrupacions musicals més representatives d'Alcoi tornen al Teatre Calderón els diumenges 15, 22 i 29 de març, i 5 d'abril. Interpretaran els tradicionals 4 concerts d'Exaltació de la Música Festera. El Serpis, la Unió Musical, la Nova i la Primitiva participaran per aquest ordre.

El Teatre Calderón ha collit la presentació en roda de premsa dels 4 concerts d'Exaltació de la Música Festera, prèvia a la Trilogia. Les entrades per als concerts es poden comprar ticketalcoi.com.

L'Agrupació Musical Serpis serà la primera a participar per ordre d'antiguitat. El seu president, Luis Castelló, ha explicat que hi haurà un homenatge a Pedro José Tort, que ens va deixar a gener de 2020. Per recordar-lo s'interpretarà el pasdoble 'Festers de San Blas'. Un altre punt destacat del concert serà l'estrena de la marxa cristiana 'En la mà al costat', de José María Valls Satorres i dedicada a les Tomasines.


El 22 de març serà el torn per a la Unió Musical. Alfonso Yépez 'Chipi', com a president, ha explicat que la primera part del concert estarà dedicada al bàndol moro i la segona, al cristià. Una de les peces més curioses serà la de Cordó 95, que compleix 25 anys i s'interpreta amb sintetitzador. Una altra peça a destacar és la de 'Tabal i Saragüell', que s'interpretarà a la Trilogia en l'Esquadra del Mig dels Maseros.


Pel que fa a la Nova, José Antonio Llinares ha explicat que estrenaran la marxa mora Paco Rico d'Enrique Ródenas. A més, també s'interpretarà 'Antulio Capità', de José Maria Valls Satorres. Aquesta peça fou creada a 2007 però encara no s'hi havia interpretat.


Ja en abril, l'últim concert serà el diumenge 5 a càrrec de la Primitiva. Jaume Jordi Ferrando ha explicat que serà un repertori variat. Interpretaran Glòria al capità, marxa cristiana que acompanyaran al Capità Cristià dels Muntanyesos en l'Entrada; Sakasik, que acompanyarà a la capitania mora dels Cordoneros; i Amicitia IOAM, que sonarà dies després també als carrers d'Alcoi acompanyant a l'Alferes Cristià dels Creuats.


A banda de les agrupacions musicals, Ajuntament i Associació Sant Jordi han volgut fer costat a una de les "parts fonamentals de la festa" com és la música, segons ha destacat Carol Ortiz, regidora de Festes. Per part de l'estament fester, Francisco Camps, vicepresident, ha agraït la col·laboració amb el consistori. Raül Llopis, regidor de Cultura, ha apuntat que "els programes són un luxe i serveixen com a repàs per a la Trilogia".