El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La negativa de Guanyar Alcoi dificulta l'aprovació dels pressupostos

Plenari municipal del mes d'octubre

Les 70 propostes presentades per Guanyar al Govern local "sembla que no han valgut", assegura la regidora Estefania Blanes, qui lamenta que no s'hagen buscat "aliances amples en l'esquerra".

La plataforma ciutadana votarà en contra dels pressupostos municipals durant la celebració del plenari extraordinari del 31 de gener. Aquesta negativa fa que el govern local necessite el suport de Compromís, i l'abstenció de Ciutadans o PP per a dur endavant els comptes de 2019.

Encara que Guanyar Alcoi no ha oficialitzat la seua postura, fonts del partit han confirmat la negativa de la formació. Aquesta decisió s'ha pres durant l'assemblea oberta celebrada el passat dimecres 23 de gener, on la formació ha dirimit el seu posicionament envers el pressupost d'enguany.

Les 70 propostes presentades per Guanyar al Govern local "sembla que no han valgut", assegura la regidora Estefania Blanes, qui lamenta que no s'hagen buscat "aliances amples en l'esquerra". En Guanyar recorden algunes de les propostes que ho han comptat amb el vistiplau dels socialistes, com són el foment de xarxes cooperativistes; la constitució d'una empresa pública per a gestionar serveis municipals; o dotar d'un caràcter integral al Pla d'Accessibilitat.

Blanes recorda que l'any 2017 la seua formació va permetre aprovar els comptes municipals, encara que "ni tan sols es van executar el 20% de les propostes que va presentar Guanyar Alcoi", pel qual a la formació se li fa "molt difícil" confiar en el Govern socialista.

Posicionament de la resta de partits

Compromís Alcoi pareix ser l'únic partit en haver adoptat un principi d'acord per a donar el suport als comptes anuals. Així ho va fer entendre el líder de la formació, Màrius Ivorra, assegurant que "no hi hauria cap problema" perquè les seues propostes "innegociables" foren acceptades pel Govern.

La postura dels altres dos partits és una mica més difosa. En primer lloc la de Ciutadans, que encara no s'ha pronunciat oficialment al respecte. De l'altra el Partit Popular, qui supedita el seu suport o abstenció a un increment en les partides en el manteniment de la ciutat.