El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La nevada que feia falta

El port de Confrides i la carretera d'El Baradello s'han tallat al trànsit. A Alcoi s'han suspés les activitats esportives per al cap de setmana

La primera nevada de l'any ha caigut perfecta. Sense grans incidències ni problemes i deixant-nos una estampa poc habitual. El comentari que més s'ha sentit aquest matí al carrer és "feia falta". Poc abans de les 14 hores ha deixat de nevar, i l'AEMET ja ha retirat l'alerta groga de les nostres comarques. S'han tallat el port de Confrides i la carretera d'El Baradello; els xiquets de Benilloba han tingut festa, i en Alcoi no tindrem activitats esportives el cap de setmana. Són els incidents més destacables d'aquest temporal. 

La neu ha envaït les nostres comarques aquest 2 de febrer. S'esperava a les cinc de la matinada i ha arribat un poc més tard, però ho ha fet amb ganes. Afortunadament, i aprenent de l'any passat, enguany s'han patit molt poques incidències.

Les classes tan sols s'han suspés a Benilloba, on a primera hora del matí ja nevava de valent. I a Banyeres han començat més tard, però sense incidències d'importància. La situació ha sigut diferent a Alcoi i Cocentaina, on la nevada s'ha intensificat quan els xiquets ja estaven al col·legi, i s'ha decidit mantindre les classes. L'alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa explicava Aramultimèdia que era més segur mantindre els xiquets dins del centre, tot i que com els accessos a tots els col·legis eren segurs, els pares que així ho han volgut han anat a arreplegar-los.

També a Alcoi la nevada ha transcorregut amb normalitat. Des del consistori asseguren que "la normalitat ha sigut la tònica general. El nucli urbà està transitable i els autobusos no s'han vist afectats. Es continua repartint sal i observant aquelles zones més conflictes i les urbanitzacions també són transitables però amb precaució". S'ha pres la decisió de suspendre totes les activitats esportives previstes per al cap de setmana, ja que es preveuen gelades en les zones més altes i les instal·lacions poden estar impracticables.

Ibi també ha gaudit de neu sense incidències, i al sud de les nostres comarques ha arribat la neu fins al Vinalopó Mitjà, on no és molt habitual. Pel nord, més enllà de Muro es convertia en aiguaneu.

Pel que fa a les carreteres, cap via principal s'ha vist greument afectada i es podia circular amb normalitat, tot i que en precaució. Sí que s'han tallat al trànsit algunes carreteres i a última hora del matí no es podia circular pel port de Confrides ni per la carretera que uneix Bocairent i la urbanització d'El Baradello. Tampoc es podia accedir a la Font Roja o travessar el parc de Mariola en cotxe. A més hi ha altra desena de carreteres on la circulació és complicada, com el camí de Muro a Alfafara o la carretera a Benifallim.

Una vegada passat el migdia, l'Agència Estatal de Meteorologia ha retirat l'alerta groga per neus a les nostres comarques. Tot i això, ha continuat nevant amb força fins a última hora del matí, però la previsió és que les precipitacions remeten al llarg del dia. De fer, per a demà dissabte 3 de febrer ja no hi ha cap alerta prevista en la nostra zona; i al llarg del cap de setmana la tempesta s'espera en l'interior nord de València i en Castelló. Es pot seguir la previsió i les alertes en la web d'AEMET

Però tot i que la tempesta haja remés, cal controlar les pròximes hores per assegurar que la gran quantitat de neu caiguda no afecta res. Per això des del 112 de la Generalitat, han activat a última hora del matí una alerta roja nivell 0 a les comarques de l'Alcoià, el Comtat i l'Alt Vinalopó.  Es tracta d'una mesura preventiva, ja que les previsions del 112 és que durant el cap de setmana la tempesta es trasllade a l'interior nord de la comunitat. 

Una nevada que ha caigut perfecta, sense causar incidents greus, i deixant una estampa que s'agraeix i que, com més s'ha sentit hui, "feia falta". Aramultimèdia t'ofereix una galeria de fotos d'aquesta nevada, i vídeos en directe des del nostre perfil de Facebook.