El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Agres viu la 'Nit Blanca'

Francisco Amaya amb l'orgue/Facilitat per Rebeca, organització

El diners que es recol·lecten es destinara per a la conservació de l'orgue constrüit per Pedro Palop.

La ruta musical té lloc aquest dissabte 8 de setembre a partir de les 20:15.

Aquest pròxim dissabte, 8 de setembre, té lloc un esdeveniment molt important per a tot un municipi, concretament Agres. I és que aquest cap de setmana es realitzara un concert liderat per l'organista Francisco Amaya, dins de la programació per a la 'Nit Blanca Musical d'Agres', qui fa poc ha tingut l'honor de tocar a la Catedral de Sant Patrici de Nova York.

L'objectiu principal d'aquest esdeveniment es pretén dotar d'importància a l'instrument de l'orgue, concretament al que tenen a Agres, ja que és un orgue que va ser construït per Pedro Palop. Per això el concert podrà servir com a promotor per a la manutenció d'un instrument que ja forma part de l'història d'Agres. Cal dir que no només han tingut aquest, també han comptat amb uno que va ser construït l'any 1910 o un altre que el disposava la Parròquia de Sant Miquel, però que per desgràcia va ser destruït en la guerra civil.

Pel que fa al concert, comprendran diferents tipus d'obres que viatgen des del segle 17 i inclús la música de la qual disposem en l'actualitat, incloent-hi a autors valencians com Cabanilles, Eduardo Torres i Josep Espí Urlich.

El dissabte a partir de les 20:15, a la plaça de l'Essglésia, ja es podrà gaudir d'una prèvia en la qual participaran una banda de Ska-Jazz, 'The Dance Crashers', ja que es volen sumar a aquesta iniciativa per tal de donar importància a la cultura i la història que gira entorn de l'orgue d'Agres i la 'Nit Blanca'.

I una vegada feta la prèvia, el públic es traslladara al peu del Santuari al Convent de la Mare de Déu d'Agres, on espera el Quartet de corda 'Font Roja' a les 21:00, encarregats per a preparar l'ambient musical que després es gaudira dins del Santuari, on tindrà lloc el concert amb l'orgue i Francisco Amaya, a les 21:30, al Convent de la Mare de Déu d'Agres.

Sense cap dubte, un cap de setmana ple d'emocions, on la música i la cultura s'uneixen per un bé comú, mantenir la història.