El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Germán Llorca,

Germán Llorca

La nit de Cap d’Any, farem una foguera en el carrer Sant Llorenç

Farem una foguera enmig del carrer Sant Llorenç sense demanar permís. Segons la Policia Local d’Alcoi, no "es pot fer res en contra". És a dir, que s’entén que qualsevol veí que ho desitge, pot organitzar-se i fer un foc on li isca dels... nassos. Quina barbaritat, no? Efectivament, sona a barbaritat, però això ha estat passant totes les festes als carrers Tio Caram i Barbacana.

És a dir, que als carrers Tio Caram i Barbacana, sí... al carrer Sant Llorenç, segurament no. I és que, quan els veïns hem tocat a la Policia Local, la resposta que hem rebut és que ja els agradaria a ells "saber perquè" això és possible. És tot un misteri: ve un veí, fa foc enmig del carrer, i no és possible demanar-li que l’apague. Encara que quede al cosatat d’un edifici. Encara que el fum siga una molèstia que ompli les cases pròximes i que, entenc, que deu d’estar prohibit (o és que havien demanat permís?).

I estes són les preguntes que els faig als regidors de Seguretat, Raül Llopis i Protecció Civil, Jordi Silvestre: és legal fer foc on a un li isca dels... nassos? És legal? De veritat la Policia Local no pot fer res? De veritat si el dia de Cap d’Any muntem un foc al carrer Sant Llorenç, no vindran a demanar-nos que l’apaguem?

Les respostes són evidents per a qui tinga ulls en la cara i s’expliquen només per la hipocresia, les dobles i triples vares de medir i la deixadesa en els detalls d’una administració que només és efectiva en les coses que li interessen. Evidentment, que a quatre veïns els fumen la casa no passa per ser una proritat, encara que això implique que alguns altres veïns s’estiguen passant-se la llei per "baix cameta" i un potencial problema de seguretat pública.

Per cert, parlant de seguretat pública, l’estat dels solars-cràters del centre és una puta vergonya. Brossa i flora i fauna de tota classe. Senyors regidors de Seguretat, Raül Llopis i Protecció Civil, Jordi Silvestre; a qui li correspon vetllar perquè els propietaris dels solars els tinguen en bones condicions d’higiene i seguretat? Jo no sé molt de moltes coses, però posar junts un foc descontrolat i un femer, no és massa bona idea, o què?

Ah; i sí, el dimarts de matí vam posar una denúncia en la Policia Local pel tema de les fogueres als carrers Tio Caram i Barbacana. Encara estem esperant una resposta.

 

Germán Llorca-Abad

Les respostes són evidents per a qui tinga ulls en la cara i s’expliquen només per la hipocresia, les dobles i triples vares de medir i la deixadesa en els detalls d’una administració que només és efectiva en les coses que li interessen