El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Candidatura del PSPV-PSOE Gaianes 2023,

Candidatura del PSPV-PSOE Gaianes 2023

La nostra postura sobre les macroplantes fotovoltaiques

La nova candidatura del PSPV-PSOE Gaianes vol fer una nota esclaridora a les declaracions de l'Alcalde de Gaianes sobre l'abstenció d'iniciar la modi…

La nova candidatura del PSPV-PSOE Gaianes vol fer una nota esclaridora a les declaracions de l'Alcalde de Gaianes sobre l'abstenció d'iniciar la modificació del PGOU dels dos regidors socialistes al plenari del 30 de març del 2023 per a regular la zonificació del sòl no urbanitzable comú, en especial, per a la instal·lació d'activitats d'energia renovable que puga interferir amb l'entorn paisatgístic, l'ambient rural i el seu espai natural.

En primer lloc, al plenari sols hi havia un regidor del PSPV-PSOE Gaianes i en segon lloc, la regidora del PSPV-PSOE es va abstindre perquè l'equip de govern li va enviar la documentació 10 minuts abans del plenari i per tant, no la va poder estudiar i a més a més, tampoc tenia resposta a les preguntes que li va registrar el 5 de març a la seu electrònica de l'ajuntament de Gaianes. Si no es disposa de la documentació adequada, és lògic i coherent que la regidora s'abstinga. La nova candidatura vol deixar clara la seua postura:

  • Estem a favor de les energies renovables i considerem que són necessàries sempre que es localitzen a àrees de menor impacte, des del punt de vista mediambiental, paisatgístic i de respecte als seus habitants.
  • És evident i tothom és coneixedor des del primer dia que sempre hem estat en desacord amb la implantació de la macroplanta fotovoltaica que es vol instal·lar al voltant del nucli històric tradicional de Gaianes com és el cas del projecte que s´ha presentat al nostre municipi.
  • Ens pareix inadmissible que el Sr. Martínez diga a la premsa que “Debemos mirar lo que la gente del pueblo quiere” quan tenim coneixement que l'ajuntament de Gaianes li va atorgar el 13 de novembre de 2020 a GARMO RENOVABLES 2020 la compatibilitat urbanística per a la implantació de l´activitat del parc fotovoltaic i no va informar al veïns i veïnes de Gaianes.
  • Rebutgem per complet les interpretacions malicioses que es puguen fer d'accions polítiques que res tenen a veure amb la realitat publicada i que intencionadament es fan públiques per a obtindre un rèdit electoral basat en la mentida i en les pràctiques brutes per a confondre a l'elector. Aquestes pràctiques del Sr. Martínez l'únic que porten es trencar l'harmonia d'un poble que ha d'avançar unit per a aconseguir un futur millor.
  • És la nostra intenció continuar amb una campanya transparent amb l'objectiu de transmetre al poble les nostres inquietuds i el camí a seguir en cas de guanyar les eleccions.
  • També volem expressar la nostra preocupació amb l'actitud de l'actual alcalde, únic responsable de la desinformació que el poble ha tingut sobre la instal·lació d'aquesta planta, que amb estes declaracions sols vol dividir la població i eludir responsabilitats, desviant la mirada amb la creació de polèmiques basades en la manipulació de la informació.