El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Nova d'Alcoi posa música a l'Eglèsia de Santa Maria aquest dissabte 7 i 8 de novembre

Assaig de la Nova / Nova

L’entrada serà lliure en ambdós concerts fins a completar l’aforament i cal recordar seguir les mesures de seguretat com a conseqüència de la Covid-19.

El cicle Música de Tardor de la Societat Musical Nova finalitza aquest cap de setmana del 7 i 8 de novembre amb dos concerts, a les 19 h. i a les 12 h., respectivament. L’entrada serà lliure en ambdós concerts fins a completar l’aforament i cal recordar seguir les mesures de seguretat com a conseqüència de la Covid-19.

El primer concert de dissabte 7 de novembre serà a càrrec del conjunt de metall de la banda alcoiana. L’encarregat de dirigir a les trompetes, trompes, fiscorns i timbals serà José Antonio Llinares Igual i Jesús Fuertes García dirigirà als trombons, bombardins, tubes i conjunt de metall i percussió.

Les trompes iniciaran l’audició amb la interpretació de les obres “Finlandia” de J. Sibelius i “Lento” de A. Louis Scarmolin. Tot seguit, els trombons, bombardins i tubes tocaran “A song of Japan” de Steven Verhelst i les trompetes oferiran la peça “Elegy for a lost friend” de Dirk Brossé.

El programa continuarà amb “Ave María” de G. Caccini, amb arranjaments de Jesús Fuertes, que interpretaran trombons, bombardins i tubes i amb la veu de la soprano Alexandra Soler Aguilar. Aquest grup instrumental, també, tocarà “Allegretto, lento i presto de la Sonata para Ensemble de viento-metal” d’Enrique Ródenas i “Romanza” de S. Baccarise amb arranjaments de Jesús Fuertes i amb Arnau Vila Blanquer i Héctor Pulido Moratal interpretant el paper de bombardí solista.

També està programat el “Cuarteto de trompas sobre motivos de Richard Wagner” amb arranjaments de Max P. Pottag. Les trompes i les trompetes interpretaran el “Aleluya” de Haendel i el grup de trompetes, fiscorns, trompes i timbals tocarà la “Sonata” d’Enrique Ródenas i “Marcia Vivace” de Carl Maria von Weber. El concert acabarà al ritme de “Ceremonial fanfare” de Johan de Meij a càrrec del conjunt de metall i percussió de la Societat Musical Nova d’Alcoi.

Segon concert
Les flautes, oboés, fagots, violoncels i contrabaix de la Societat Musical Nova d’Alcoi, dirigits per José Antonio Llinares Igual, oferiran el seu concert el diumenge 8 de novembre. A les 12 hores començarà l’actuació a l’església de Santa María al ritme de l’obra “Pavane op. 50” de Gabriel Fauré. El programa continuarà amb “Adagio del concierto para Flauta a 4 partes” de G. B. Pergolesi amb Alma Canales Arcón com a oboè solista; “Suite en si menor (Badinerie)” de J. S. Bach amb la flautista solista Aitana Sempere Cerro.

El públic, tot seguit, podrà escoltar la “Suite TWV 55:a2” de G. Ph. Telemann amb set moviments: I Ouverture, amb Ariadna Vilaplana i Aracil de flauta solista; II Les Plaisirs I i II i el moviment III Air à l’Italien amb Maia Blanes Ferri de flauta solista; IV Menuet I i II i el moviment V Réjouissance amb María García Serrano de flauta solista; i els moviments VI Passepied I i II i VII Polonaise amb Núria García Aura de flauta solista.

El grup de flautes, oboès, fagots, violoncels i contrabaix també interpretarà el “Concierto Il Cardellino” de A. Vivaldi i amb la flautista Begoña González Arteaga com a solista i, per acabar, “Aleluya” de Haendel.