El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La nova ordenació urbana de la Colònia d'Aviació s'aprovarà al plenari de febrer

Colònia d'aviació

El govern confia a rebre el suport de la resta de grups municipals per tal de tramitar la nova ordenació.

El govern local té previst portar al plenari del mes de febrer el darrer pas per a normalitzar la situació urbanística de la Colònia d'Aviació, 7.500 m² de la qual ja es coneix que passaran a tenir usos municipals.

Allò que es portarà a la sessió plenària serà la modificació del pla general d'ordenació urbana de la colònia d'aviació, un tràmit que permetrà integrar aquest espai de 60.000 m² en la trama urbana per tal de definir les obres de rehabilitació edificatòria i les obres de nova edificació.

Ho recull el DOGV d'aquest 8 de gener, després que els departaments municipals de Medi Ambient, Mobilitat i Arquitectura, hagen emés els seus informes favorables als canvis en l'ordenació. El govern confia a rebre el suport de la resta de grups municipals per tal de dur endavant aquest procés.

Amb el desenvolupament urbanístic de la zona, el Ministeri de Defensa (titular de la Colònia) té pensat subhastar els solars que resulten de la nova ordenació, així com cedir en règim de compra els habitatges que encara queden dins del seu perímetre. D'altra banda, i al llarg de 2020, el Ministeri escometrà unes obres d'urbanització per valor de mig milió d'euros, que contemplen entre altres coses la connexió del clavegueram d'aquesta àrea amb la xarxa general.

Usos municipals

Allò que encara s'ha de definir són els usos municipals que es volen donar als 7.500 m² que integrarà la ciutat d'Alcoi. Després del conveni signat amb el Ministeri de Defensa, l'administració alcoiana va iniciar un procés participatiu amb què definir l'ús que se li donarà a l'espai. Fruit d'una sèrie de tallers participatius ja es disposa d'un document que recull diferents aportacions ciutadanes, centrades principalment en usos esportius i culturals.