El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Paperera de l’Alqueria d’Asnar segueix els passos de Google o Amazon en el benestar dels treballadors

Segons estudis són nombrosos els beneficis que comporten el benestar dels treballadors, ja que va lligat a l'augment de la productivitat. No sols es tracta de rebre informació de com tractar lesions sinó que se senten valorats per l’empresa i així creixen els nivells de compromís i motivació.

Els empleats de les dues plantes que el Grup Hinojosa té en el municipi de l’Alqueria d’Asnar han rebut assessorament i formació sobre lesions per a poder actuar per a crear millores en les condicions de treball, i cuidar de la salut i benestar dels treballadors.

Així com les empreses cuiden i revisen periòdicament les seues instal·lacions i maquinàries, cada vegada son més les empreses que també cuiden i posen el valor el capital humà. Les plantes Paperers de l’Alqueria, del Grup Hinojosa, s’han unit al mètode que ja utilitzen multinacionals com Google o Amazon en el benestar dels seus empleats i gaudeix de la certificació de la norma OHSAS 18001. Aquesta és una norma internacional que garanteix les millors condicions de treball, a més d'identificar els riscs i establir controls per a gestionar-los, reduir el nombre d’accidents laborals i baixes per malaltia, amb l’objectiu de reduir costes i motivar al personal amb unes dignes condicions de treball.

Per aconseguir-lo l’empresa ha contat en l’Alqueria amb el servei in situ i personalitzat de la clínica Benestar Fisioteràpia, els quals han estat convivint amb els empleats per a veure com treballen i així detectar les lesions més habituals en el seu dia a dia.

Adolfo Sancho, director de Benestar Fisioteràpia, ha explicat que “el més important d'aquestes experiències in company és la possibilitat d'interactuar directament amb els treballadors. Els fisioterapeutes visitem el lloc de treball i veiem la realitat de primera mà, com i on treballen, parlem amb els treballadors i elaborem un pla personalitzat d'estiraments, exercicis i consells segons les característiques de l'empresa. A més, els treballadors assisteixen durant un parell de jornades a una formació per a aprendre el perquè d'alguns dolors i saber com evitar-los o prevenir-los”.