El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La participació femenina augmenta al Praktikum 2019 del Campus d'Alcoi de la UPV

Estudiants al Praktikum / Universitat Politècnica de València Campus d'Alcoi

Aquest any s'ha arribat a aconseguir la presentació de 12 alumnes, en el que s'ha de destacar que més de la meitat eren xiques, concretament 4 xics i 8 xiques.

Cada any a la Universitat Politècnica de València Campus d'Alcoi té lloc una de les activitats més interessants per a l'alumnat de ciències i tecnologia, el 9é Campus Praktikum EPSA, un projecte que té com a finalitat, motivar i reforçar la seua vocació per les distintes rames científiques. Durant tota una setmana, els estudiants han pogut realitzar diferents grups d'investigació per tal de presentar un projecte al final de la setmana. Ara bé, per fer possible l'accés a aquesta edició del Praktikum, els alumnes han hagut de destacar i treballar el seu expedient i trajectòria acadèmica a primer de Batxillerat o a un Cicle Formatiu de Grau Superior, per la qual cosa no ha sigut tampoc tasca fàcil per a aquestes noves promeses.

I aquest any s'ha arribat a aconseguir la presentació de 12 alumnes, en el que s'ha de destacar que més de la meitat eren xiques, concretament 4 xics i 8 xiques.

Pel que fa als alumnes, aquests vénen de diferents centres com són el Col·legi Sant Roc d'Alcoi, La Salle d'Alcoi, IES Pare Arques de Cocentaina, IES Pare Vitòria d'Alcoi, Complexo Preuniversitari Mas Camarena de Paterna, IES Professor Manuel Broseta de Banyeres de Mariola, IES Jaume l’Ontinyent, IES Joan Fuster de Sueca, IES Maria Blasco de Sant Vicent del Raspeig i l'IES San Antonio Abad de València.

Durant la setmana, els estudiants han treballat en aspectes molt variats, com pot ser el desenvolupament de materials per a aplicacions electromagnètiques; reciclatge i reaprofitament de residus, enginyeria química de contaminants persistents: disseny d'una columna d'absorció; i l'enginyeria química com resposta als problemes d'aigua: disseny d'un procés d'osmosis.

Finalment, la jornada d'aquest any ha conclòs amb la presentació definitiva de cada un dels projectes dels 12 alumnes presentats tant a pares com a tutors.

A més a més, cal destacar també la realització del Campustec 2019, també dirigit pel Campus d'Alcoi de la UPV, amb la col·laboració de la Càtedra d'Alcoi Ciutat del Coneixement de l'Ajuntament d’Alcoi. Activitat que vol potenciar tant la creativitat, disseny i més a partir de petits projectes científics-tècnics com la robòtica, programació d'interfícies o creació de videojocs. Sense cap dubte, una oportunitat única per a tots els que siguen alumnat de l'ESO, Batxillerat o Cicles Formatius.