El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La patronal busca solucions al despoblament en les nostres comarques

Paisatge de les nostres comrques.

La densitat de població a l'interior és de 25 habitants per quilòmetre quadrat, davant els 400 del litoral. La situació és coneguda per tots, i ara la patronal alacantina vol buscar solucions i reuneix a empresaris, experts i alcaldes en Alqueria d'Asnar. 

La Unió Empresarial de la Província d'Alacant, UEPAL, prepara un informe que detalle la situació de despoblament que es pateix a l'interior de la província d'Alacant, per tal d'establir solucions. Segons les dades facilitades per la patronal, en la Comunitat Valenciana hi ha densitats de població a l'interior de 25 habitants per quilòmetre quadrat, una diferència molt gran dels 400 que es registren al litoral. A més, hi ha poblacions on la mitjana d'edat és molt elevada, "amb més homes que dones i amb un progressiu descens del creixement vegetatiu, on la presència de menors és residual".

El president d'UEPAL, Juan José Sellés, assegura que és "una situació de desequilibri territorial que perjudica el nostre territori i al desenvolupament de la nostra província, i no podem estar impassibles davant aquesta situació. La nostra obligació és buscar solucions per al conjunt de la societat i garantir un desenvolupament socioeconòmic equilibrat en totes les àrees del nostre territori".

Per això, han convocat una jornada tècnica aquest 2 d'octubre a Alqueria d'Asnar, on s'elaborarà un informe "amb les aportacions de tots, que permeta dirigir la presa de decisions per solucionar o establir dics de contenció a la pèrdua de població en els municipis rurals, especialment en el nord de la província d'Alacant". El document es lliurarà a la Diputació i altres institucions involucrades. A la jornada estan convidats la Direcció General de Desenvolupament Rural de la Generalitat, experts de la Universitat d'Alacant i la Universitat Miguel Hernández, representants de la Diputació d'Alacant i membres de l'Associació Turismo Alicante Interior. Però també s'inclouran les aportacions dels alcaldes de dos municipis de les comarques: Planes i l'Alqueria d'Asnar.