El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La patronal es qüestiona si l'"aïllament" d'Alcoi a causa del temporal era evitable

Una de les carreteres comarcals, tallada per despreniments.

Primeres veus crítiques amb el protocol d'emergència establert en Alcoi a causa del temporal. La Federació d'empresaris de l'Alcoià-Comtat (FEDAC) ha posat en dubte que fóra necessari tallar els accessos a Alcoi, quan "era evident" que alguns d'ells "eren transitables".

Es refereixen en FEDAC al tall en la sortida d'Alcoi per l'A7 amb destinació a Alacant, en hora punta del matí (entre les 8 i les 10 h), quan "era evident que la carretera era transitable". Aquest tall ha provocat inclús que molts supermercats hagen tingut problemes per a proveir els seus establiments a la ciutat. 

"No es comprén que una ciutat amb gran activitat administrativa i industrial quede aïllada disposant d'una autovia i dels mitjans necessaris per a mantenir-la transitable", afirmen en un comunicat remés als mitjans de comunicació aquest 20 de gener. Apunten en aquest mateix comunicat que coneixent l'alerta amb antelació, "es podrien haver habilitat màquines lleva-neu en aquestes hores punta, que haurien eliminat la suau capa de neu que cobria el conflictiu tram entre Alcoi i Ibi".

D'altra banda, posen l'exemple d'altres vials que a pesar del temporal sí estaven oberts, com la carretera secundària que connecta la comarca amb la costa per Confrides: "un gran nombre de vehicles (3.000 a 6.000 quilos) de transport han accedit a la comarca per aquesta via secundària sense massa dificultats".