El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La patronal tèxtil agraeix la implicació de l'Ajuntament d'Alcoi en incentivar les energies renovables

Panells solars, imatge de recurs

ATEVAL, la patronal del tèxtil valencià, felicita públicament els ajuntaments d'Alcoi, Bocairent i Ontinyent per "la seua implicació en incentivar inversions d'energies renovables". Parlen de beneficis en tributs locals com l'IBI, l'IAE o l'ICIO.

L'Associació d'Empresaris del Tèxtil Valencià, ATEVAL, vol convertir les Comarques Centrals en un "territori referent en matèria d'inversions en energies renovables, que siga també un motiu d'atracció més per a la instal·lació de noves empreses".

I en aquest sentit, agraeixen públicament els ajuntaments de les comarques "la bona disponibilitat" per escoltar propostes i "la disposició a atendre-les quan és possible". Però concreten en els ajuntaments d'Alcoi, Bocairent i Ontinyent el fet que han assumit "un paper tractor" i han modificat ordenances fiscals municipals per incorporar bonificacions a partir de gener del 2020. Parlem de tributs locals com l'Impost de Béns Immobles, l'IBI; el d'Activitats Econòmiques, l'IAE; o l'impost de construccions, l'ICIO.

Des d'ATEVAL consideren que d'aquest impuls es beneficien diferents sectors "com les instal·ladores elèctriques o el de la construcció, amb una clara aposta cap a una activitat sostenible". A més concreten que, en el cas de l'autoconsum energètic, i a proposta d'ATEVAL, només podran beneficiar-se les empreses amb un percentatge d'almenys el 20 per cent de la potència contractada amb energies renovables, "per evitar abusos d'empreses que vulguen aprofitar aquestes bonificacions fiscals únicament per un afany purament lucratiu".

Precisament fa poc, la patronal alcoiana FEDAC celebrava una jornada per informar les empreses dels diferents beneficis fiscals o ajudes a les quals podien optar si implantaven sistemes d'energies renovables.