El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La patronal veu en la tecnologia 5G un revulsiu per al futur empresarial a les nostres comarques

El I Fòrum UEPAL Tecnologia 5G s'ha celebrat aquest 23 de setembre a les instal·lacions de la Cambra de Comerç d'Alcoi.

Tecnologia i noves oportunitats empresarials s'han donat cita en el I Fòrum de la Unió Empresarial de la Província d'Alacant (UEPAL) que ha acollit Alcoi aquest dilluns. La patronal ha aprofitat la cita per a fer valdre la tecnologia 5G com un revulsiu que permeta a les empreses de les nostres comarques adoptar una posició capdavantera en el mercat global.

Aquest és el missatge transmés pel president de la patronal comarcal FEDAC, Natxo Gómez, en el marc d'aquestes jornades; unes jornades que han suposat el primer acte institucional de l'actual president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, en Alcoi.

Gómez s'ha mostrat ferm respecte a l'impacte que generarà la tecnologia 5G, assegurant que serà el revulsiu que ha de permetre a les empreses del nostre territori anar un pas endavant en el mercat globalitzat. "El 5G no és el futur, sinó el present". "Es tracta d'una tecnologia que revolucionarà el món de les dades i que també ha de revolucionar les empreses de les nostres comarques", ha asseverat el president de FEDAC, interpel·lant així a l'empresariat a abandonar la seua zona de confort i mamprendre així la iniciativa en aquesta nova revolució tecnològica.

El president de la Diputació ha fet valdre Alcoi com a seu d'aquest Fòrum, apuntant al caràcter referencial de la ciutat en matèria d'innovació, creació i exportació dins de l'entramat industrial alacantí. Reprenent la importància el 5G, l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, ha incidit en la necessitat per part de les administracions públiques de fer ús d'aquesta nova onada tecnològica, tot per "conéixer tot el que ocorre a la ciutat i d'aquesta manera oferir millors serveis a la ciutadania".

Contingut de la jornada

La introducció del president de la Diputació ha donat pas a la intervenció del primer ponent de la jornada, Alejandro Marín, atleta paralímpic, que ha parlat de la seua experiència vital. A ell s'ha sumat posteriorment el director de zona de Vodafone al País Valencià, Antonio Álvarez, que ha parlat del "5G com clau d'impuls tecnològic per a la transformació de les empreses". La jornada s'ha tancat amb una taula redona on han participat l'alcalde d'Alcoi i el Secretari Autonòmic d'innovació i Transformació Digital, Jordi Juan Huguet.