El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La unitat canina de Cocentaina esclareix un robatori de marihuana

El gos de la unitat canina de la Policia Local de Cocentaina

La Policia Local també informa d'una detenció repetida. El mateix home ha sigut detingut aquest cap de setmana en dos ocasions per alterar l'ordre públic i amenaçar a la gent. 
 

Després d'identificar quatre persones per tinença de marihuana, el gos va seguir el rastre de l'herba i així van descobrir que els quatre joves l'havien furtat d'un pati particular. 

"El que es va iniciar com una possible tinença de marihuana, ha resultat ser un presumpte robatori de les plantes del pati d'una vivenda", expliquen des de la Policia Local de Cocentaina, i destaquen el treball del gos de la unitat canina.

Els fets van ocórrer la matinada del dimarts 15 de setembre quan els agents de Muro reclamaren la participació del gos de la patrulla de Cocentaina per a participar en una presumpta infracció per tinença de marihuana. Identifiquen quatre joves i el gos segueix el rastre de l'herba, trobant restes i bosses en diferents amagats en diferents punts del carrer. I el rastre seguit pel gos acaba en un pati d'una vivenda particular, on els quatre joves havien accedit escalant per furtar les plantes. Les diligències del cas han passat a mans de la Guàrdia Civil. 

 

Detingut dos vegades el mateix cap de setmana

Des de la Policia Local de Cocentaina també informen de la detenció d'un home de 55 anys per alteració de l'ordre públic, amenaces i resistència a l'autoritat. Expliquen que es tracta d'una persona "presumptament pertorbada psicològicament i sota els efectes d'alguna substància addictiva, amb un comportament molt agressiu i violent cap als agents".

La primera detenció va ser divendres de matinada. Els agents reberen quatre avisos perquè l'home increpava a la gent en el carrer o dins dels establiments. En tots els casos, els agents acudiren perquè la persona abandonara la zona. Però en l'última cridada el detingut va amenaçar amb un martell en dos establiments i als policies. Després d'una persecució, el detingueren "sense lesions ni el detingut ni els agents". El traslladen a la Guàrdia Civil, i després de declarar davant el jutge queda en llibertat, perquè diumenge tornen a rebre avisos pels mateixos fets. Els agents detenen de nou a l'home, que una altra vegada passarà a disposició judicial.