El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un descuit, unit a la pelussa dels xops, podria ser la causa de l'incendi al Santiago Payá

L'incendi registrat al voltant de les 21 h en la part baixa del polígon Santiago Payà ha sigut controlat una volta passades les 22 h.

Si bé encara no han transcendit de manera oficial les causes de l'incendi d'aquest dimarts al polígon Santiago Payà, ARAULTIMÈDIA ha pogut saber per boca d'un testimoni que el foc hauria sigut provocat per dos factors: la proliferació de pelusses de xop que des de fa dies abunden en la zona de l'incendi, i el descuit de dos individus amb un cigarret.

L'incendi registrat al voltant de les 21 h en la part baixa del polígon Santiago Payà ha sigut controlat una volta passades les 22 h. Fins al lloc de l'incident s'han traslladat Bombers del Consorci Provincial, Bombers Forestals i voluntaris d'ACIF, a qui s'han unit alguns veïns de la zona, combatent el foc amb les seues pròpies mànegues i galledes plenes d'aigua.

Segons el testimoni al qual ha tingut accés ARAMULTIMÈDIA, el descuit de dos individus que es trobaven fumant a la zona hauria pogut ser l'origen del foc, encara que aquesta versió no ha estat confirmada oficialment. L'espurna del cigarret s'hauria pogut propagar ràpidament gràcies a les pelusses dels xops (altament inflamables), que d'acord a les següents imatges fa dies que es troben presents a la zona.

 Imatge cedida per Raul Miralles        

L'acció dels bombers i voluntaris ha impedit que l'incendi arribara fins a les naus industrials de la part baixa del polígon. Desenes de curiosos s'han apropat fins als límits del barri de Batoi i l'inici de la Via Verda, des d'on es podria apreciar amb tota claredat l'extensió del foc.

El terreny cremat ha afectat plenament una zona transitada freqüentment per corredors i vianants, més des que l'Ajuntament condicionara aquest tram de ruta, que discorre entre el col·legi Santa Ana i la Font del Quinzet.