El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de L'entramat de la Festa. Per Alfonso Llorens per a Aramultimèdia,

L'entramat de la Festa. Per Alfonso Llorens per a Aramultimèdia

La penya Fontilles

La penya Fontilles
L'entramat de la Festa. Per Alfonso Llorens per a Aramultimèdia

A les darreries del mes d'octubre hi ha un localet al carrer Roger de LLúria que bull d'activitat i és que a la seu de la Penya Fontilles no es para de preparar paquets, regals i detalls per als residents del volgut Sanatori de Sant Francesc de Borja. Una seu xicoteta plena de fotografies, records, guardons, relacionats amb la llarga relació entre el nostre poble i Fontilles. Cal recordar que el nostre ajuntament és patró des de 1917. Alfonso Llorens

A les darreries del mes d'octubre hi ha un localet al carrer Roger de LLúria que bull d'activitat i és que a la seu de la Penya Fontilles no es para de preparar paquets, regals i detalls per als residents del volgut Sanatori de Sant Francesc de Borja. Una seu xicoteta plena de fotografies, records, guardons, relacionats amb la llarga relació entre el nostre poble i Fontilles. Cal recordar que el nostre ajuntament és patró des de 1917.

A la seu de la Penya ara pràcticament no es pot ni entrar de tant de paquet que hi ha preparat per a portar esta setmana. Són uns 150 membres els qui formen la penya però habitualment són uns 10 els qui es reuneixen totes les setmanes de l'any. Quan ve octubre, l'afluència és major per què s'ha de fer molta feina. Tot i això alguns socis baixen a Fontilles en dates assenyalades al llarg de l'any per assistir als diversos esdeveniments que es fan allí.

Dissabte 29 és la 66ª visita que es realitza i és que des de 1951 no falten mai a portar la Festa al llatzeret. Ells s'encarreguen de tota l'organització, les visites als pavellons, la distribució de les taules per a les filaes i les habitacions dels càrrecs,etc. Tot un muntatge que comença el dia d'abans amb un dinar de germanor amb tota la comunitat que resideix o treballa allí: metges, malalts, familiars, voluntaris, personal auxiliar, infermeres. Després, tothom es distribueix per fer el muntatge de cadires i taules i comprovar que està tot al seu lloc. Per la nit no falta l'olla de músic i la desfilada pel carrer principal tot esperant l'arribada del dia principal a l'endemà.

Un total de 176 residents repartits entre les dos residències estan esperant aquest dia, segons diuen ells, el més bonic de tot l'any. Per a ells es recapten donatius en metàl·lic i alhora empreses d'àmbit comarcal donen els seus productes: cosmètics, productes de neteja, teixits, fins i tot "peladilles" i torrats.

Malgrat que la tradicional visita no passa pel seu millor moment, sempre compta amb els seus incondicionals que any rere any porten la festa a un lloc on els sentiments tenen el seu punt de trobada.

Alfonso Llorens