El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La periodista alcoiana Xesca Lloria, padrina de la verema alacantina

La periodista alcoiana representa al Comtat en aquest acte simbòlic d'inici de la verema.

5 periodistes alacantines han estat triades per a ser les padrines de la verema de la Denominació d'Origen d'Alacant. "5 veus femenines, amb la seua personalitat i sensibilitat, que transmeten la realitat de les localitats de les comarques productores", diuen des de la DOP Alacant.

I entre aquestes cinc dones, i com no podria ser d'una altra manera, tenim representació de les nostres comarques en la periodista alcoiana Xesca Lloria, que representa al Comtat com a comarca productora de vi. Xesca ha participat en el que qualifica "d'un regal que mai haguera imaginat", una experiència única que li ha permés experimentar el tall dels primers grans de raïm de denominació alacantina, així com una visita a una de les bodegues més reconegudes del Vinalopó.

Juntament amb Xesca Lloria estan Rosario Pagés per la Marina Baixa, Concha Pastor per la Marina Alta, i Cristina Medina i Carolina Sellés pel Vinalopó. Des del Consell Regulador de la DOP Alacant asseguren que "totes van reconéixer la importància del sector del vi, la seua puixança, així com la seua vinculació personal amb el camp, al que van destacar com una vertadera i natural 'escola'. Totes traslladaren a més els records familiars i personals". El fet de triar 5 dones ha sigut per "fer un homenatge a la dona durant la celebració" a les Bodegues Algueña, al Vinalopó. De fet, s'ha ret també homenatge a les viticultores amb plaques commemoratives; i a totes les dones assistents a l'acte se li ha lliurat un ram de flors.