El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La periodista d’Alcoi, Mireia Pascual, crea un llibre sobre addiccions dirigit als més menuts

Mireia Pascual i Maria Molina

Els llibre es podran adquirir a les llibreries a partirde la tercera setmana d'octubre

Com explicar-li a xiquets de més de 10 anys les malalties relacionades amb les addiccions? La col·laboradora d’ARAMULTIMÈDIA i periodista, Mireia Pascual, ha escrit el llibre ‘El viaje de la gotas de lluvia’. L’objectiu és ajudar, principalment, als fills de les persones malaltes per addiccions.

El llibre de ‘Reclam Editorial’ es podrà aconseguir en qualsevol llibreria d’Alcoi a partir de la tercera setmana d'octubre (data en que comença a repartir-se per les llibreries). El llibre intenta fer un símil entre una família i una ‘família de núvols’, on la ‘mare núvol’ és addicta a les aigües contaminades dels pantans. Utilitzant aquest símil, Pascual ha volgut centrar-se en el perfil de la dona addicta, que normalment “se les culpabilitza el doble que als hòmens”.

Relacionades amb el conte, hi ha dues propostes didàctiques sobretot dirigides als centres educatius. La primera d’elles és la possibilit de realitzar activitats sobre sentiments de tristesa, alegria o tots aquells sentiments que apareixen al llibre. La segona és una proposta de comprensió lectora. Aquest llibre té segell alcoià amb el text i les il·lustracions, ja que Maria Molina s’ha encarregat de la part gràfica.

 Fa alguns anys que Mireia Pascual va decidir escriure aquest llibre, però distintes circumstàncies han fet que es publique en el 50 aniversari del GARA. Cal recordar que la pròxima activitat del GARA serà una conferència d’Andrés Zamorano, president del Comité Nacional de Prevenció del Tabaquisme, qui parlarà dels dispositius com els cigarrets electrònics.Aquesta serà a l'Àgora el 20 d'octubre.  Una altra de les activitats serà el dimarts 15 de novembre amb la presència de Sofia Cristo al Campus d’Alcoi de la UPV.