El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La 'pilota' del CEEI Alcoi

El CEEI d'Alcoi ha estat a punt de posar-se a la llista d'aquelles coses que han fet tan grans els alcoians en el passat però que ja no existeixen. Ja saben la cantarella aquella de: "A Alcoi teníem banc d'Espanya, l'Alcoyano estava en Primera i érem capital de comarca". Per sort, el CEEI es queda a la ciutat, delegació del de València, però continuarà. La gestió l'ha feta l'alcoiana Júlia Company, actual dirigent a la Conselleria de Rafa Climent. Tot queda en casa. Però ningú no ha parlat de la gestió anterior del CEEI que no ha sigut la millor i que ha conduït a aquesta entitat a acomiadar tots els seus treballadors i quasi a morir.

El cert és que el CEEI ha estat a punt de morir perquè des de 2011, els comptes no eixien i s'acumulaven les pèrdues sense que ningú fera res. Ni al CEEI ni a l'anterior Generalitat. La pilota anava acumulant-se d'un any a altre. El que no decreixia era el sou dels màxims responsables de l'entitat, que res feien per augmentar la productivitat de l'ens, però tampoc adequaven els sous a les circumstàncies.

Varies vegades salvà la Generalitat anterior al CEEI fins que, en canviar el Govern, sembla que es digué prou. Què fem amb el CEEI? Després de mesos d'especulacions i possibles solucions, Alcoi es converteix en delegació de València, que es menja els -diuen- 300.000 euros de forat. Això si manté la identitat alcoiana i la presència a la 'junta' valenciana d'empreses i institucions de la comarca.

És una bona notícia per als emprenedors i el talent de les comarques, però de la mateixa manera que es diu que els alcoians a la Conselleria d'Economia han salvat el CEEI, és important recordar allò que els alcoians que dirigien el CEEI van fer a Alcoi als últims anys: res, i no donar solucions.

La incapacitat dels anteriors gestors a punt ha estat d'acabar amb aquesta institucions