El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La pilota valenciana s'exporta a Europa amb el projecte 'Restart Sport Engine in EU'

En el cas de Benigànim, les activitats se centraran en la pilota valenciana.
  • Aquesta iniciativa persegueix impulsar pràctiques esportives segures a l’àmbit local i europeu i en ell participaran més de 800 persones.
  • Aquest projecte, on participen també Romania, França, Letònia i Grècia, està cofinançat per la Unió Europea amb 60.000 €.

L’Ajuntament de Benigànim s'ha adscrit a aquesta iniciativa europea 'Erasmus+' amb intenció de sumar esforços per a impulsar l’esport segur en l’era COVID, junt amb altres 4 països europeus.

L’Ajuntament de Benigànim ha buscat fórmules innovadores per a tornar a impulsar l'esport d'una forma segura. Així, el consistori s'ha sumat a un nou projecte europeu Erasmus+ que busca revitalitzar el moviment esportiu a Europa.

El projecte Restart Sport Engine in UE, en el que participen Romania, França, Letònia i Grècia junt amb Benigànim, persegueix impulsar pràctiques esportives segures a l’àmbit local i europeu i en ell participaran més de 800 persones i es formaran 25 entrenadors dels 5 països. Per a això, es realitzaran quatre encontres: un de benvinguda a Letònia, dos a  Romania destinats a dissenyar entrenaments innovadors i celebrar activitats esportives segures col·laborant amb diferents associacions i clubs esportius, i  un a Grècia com a activitat multiplicadora. 

En el cas de Benigànim, les activitats se centraran en la pilota valenciana i es preveu que en elles participen unes 160 persones, seguint la normativa vigent en matèria COVID.  L’Ajuntament de Benigànim ha decidit centrar els seus esforços i aportacions en aquest projecte europeu en la pilota valenciana, per ser el nostre esport autòcton. El consistori busca així donar-li impuls en el municipi a aquest esport i que els socis europeus el coneguen.

«Es tracta d’un projecte del qual totes i tots ens enriquirem, ja que compartirem formes d’organització i gestió de l’esport. A més a més, donarem a conéixer la pilota valenciana, el nostre esport autòcton, que estem segurs resultarà de gran interés per la seua història i tradició en el nostre poble i en la nostra comarca”, manifesta Amparo Canals, alcaldessa de Benigànim.

Aquest projecte pilot, cofinançat per la Unió Europea amb 60.000 €, es desenvoluparà al llarg del 2021 i, després de les accions esportives i formatives, es compartiran els resultats i conclusions mitjançant una web didàctica, fullets informatius i una pel·lícula documental del projecte. Així, es pretén crear una xarxa de col·laboració que ajudarà a l’Ajuntament a internacionalitzar les seues aliances i a posicionar-se com un municipi pioner en pràctiques esportives segures.