El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La placeta del Fossar es queda sense xop

Un moment de la retirada de l'arbre, que era quasi tan alt com els edificis del voltant.

L'Ajuntament assegura que més endavant es plantaran dos lledoners en l'espai que ha deixat el xop.

L'Ajuntament ha procedit a la retirada del xop perquè assegura que el seu estat, aparentment bo, no ho era. Tant veïns com des del proper col·legi de les Carmelites han lamentat molt la pèrdua de l'arbre.

Ara tan sols queda la soca.

 

Des de la regidoria d'Obres i Manteniment, el regidor Jordi Martínez explica que veïns i també des del col·legi proper havien alertat que l'arbre es movia massa quan feia vent, així que es va enviar un tècnic a comprovar l'estat de l'arbre.

Martínez diu que el problema estava en la planta que havia crescut per tot l'arbre: "tot i que aparentment estava bé, l'heura que havia crescut en l'arbre l'havia badat tot per dins. Les branques estaven aguantades per l'heura que era la que evitava que caiguera". Des del consistori consideraven que suposava un risc i com aquest xop no estava inclòs en el Catàleg d'Arbres Protegits d'Alcoi, "l'hem talat perquè no tenia cap solució".

Però clar, els veïns de la placeta del Fossar s'han endut una sorpresa quan s'ha talat per complet el Xop que omplia la zona, perquè pensaven que en una poda adequada bastaria. El xop feia dècades que creixia a la plaça, era tan alt com els edificis propers, i noten el buit. Fins i tot, els alumnes d'un curs de primària del col·legi veí de les Carmelites preparen textos en homenatge a l'arbre a prop del qual jugaven, quan es podia jugar en les places.

A la placeta ja hi havia un altre xop que es va talar fa anys, i en el seu lloc es va plantar un lledoner. Jordi Martínez assegura que en la zona on estava el xop que s'ha talat ara també es plantaran en un futur dos lledoners. De moment cal tractar tota la zona de les arrels del xop perquè no rebrote, i això s'allargarà uns mesos, segons explica Martínez.