El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La plana major de PODEM al País Valencià abraça Naiara Davó en la presentació de la seua candidatura a Alcoi

Naiara Davó: "Cal canviar Alcoi per oblidar definitivament assumptes tan foscos com ara la urbanització de Serelles o les privatitzacions de serveis públics bàsics"

Naira Davó diu que "Podem pot a Alcoi". Amb il.lusió, dos eixos principals de treball i objectius, i recolzada pel candidat a la presidència de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, ha presentat la candidatura del partit morat a la capital de l'Alcoià. Diputats nacionals, senadores i alcaldables de totes les comarques d'Alacant han fet costat Davó en un acte celebrat a l'Hostal Savoy aquest dimecres.

Unes 150 persones han assistit a l'acte de presentació oficial de la candidatura de PODEM Alcoi celebrada aquest dimecres a l'hostal Savoy. En principi, el partit morat havia convocat la seua militància a la plaça del Fossar, però la Junta electoral ha admés una denúncia feta pel Partit Popular. Aquest canvi d'última hora, en boca de Davó, "no ha fet més que demostrar que PODEM és una força que incomoda al poder, i que ens tenen molt presents".

A Naiara l'han acompanyada les persones que conformen la seua llista electoral, amb Cristian Santiago, Trini Rubio, Ana Peris i Aarón Ferrándiz. També l'han fet costat, la candidata per aquest partit al Congrés dels Diputats, Maria Teresa Pérez, Esther Sanz, candidata al Parlament Europeu, el candidat a Madrid, Txema Guijarro, al Senat, Pilar Lima, i el candidat a la presidència de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau.

Naiara, que ha fet de conductora de l'acte, ha presentat cadascun dels participants i ha destacat la gran vàlua personal i professional dels membres de la candidatura que encapçala. Amb molta il.lusió, ha recordat que PODEM ha estat la força més votada a Alcoi en les darreres eleccions generals, i que aspira a repetir resultats, ara, en solitari i sense coalicions. Davó ha explicat breument els dos eixos principals de la seua campanya. El primer, el feminisme, i el segon, la Sostenibilitat aplicada especialment a l'Economia. Ha reivindicat la figura i el paper actiu de les persones polítiques que no són professionals; és a dir, que no viuen de la política ni aspiren a fer-ho, i ha recordat que cal canviar Alcoi per a oblidar definitivament assumptes tan foscos com ara la urbanització de Serelles o les privatitzacions de serveis públics bàsics.

Alcoiana sensibilitzada amb el Benestar Social

Trini Rubio ha estat la segona en parlar, i s'ha definit com una alcoiana enamorada del seu poble i disposada a treballar per ell. Actualment és funcionaria en l'Ajuntament en el departament de Benestar Social i ha reconegut ser coneixedora de les deficiències que en matèria de dependència i atenció a les persones té l'actual Administració. Per això, vol treballar des de dins per intentar canviar les coses.

Aarón Ferrándiz: "PODEM és la solució"

Aarón Ferrándiz, sociòleg, és dels més joves de la candidatura, i ha reivindicat "l'efecte PODEM" per a transformar la solució. Aquest reivindicatiu membre de PODEM ha dit que "el partit morat és l'única ferramenta possible per des de les institucions aconseguir coses importants. Ja hem fet fora el PP i hem aconseguit coses com ara el salari mínim de 900 euros, però encara hi ha molta feina a fer".

Ana Peris, professora de l'institut de Batoi, s'ha definit com a feminista més que convençuda i militant, i ha oferit a la col·lectivitat la seua experiència formativa en temes relacionats amb l'atenció a les persones per "tornar a Alcoi tot el que Alcoi m'ha donat des que vaig arribar des de València".

L'experiència de Cristian Santiago

El número 2 per PODEM Alcoi és Cristian Santiago, junt amb Naira, la persona més experimentada en la Política de la llista. Ha agraït el suport dels assistents i ha posat a disposició del poble la seua trajectòria política, primer com a gestor al govern, on ha estat responsable -entre altres coses- de qüestions tan rellevants com la posada en marxa dels pressupostos participatius al municipi. Ha acabat el seu parlament fent al.lusió als colors de la candidatura. Morat, pel feminisme, verd per la sostenibilitat, i roig, per la Victòria.

El torn dels candidats als diferents parlaments l'ha obert Esther, candidata al Parlament europeu. Ha contat la seua experiència i els seus coneixements en la política forana recordant que a Brussel.les també és difícil treballar per les persones. Considera bàsic que els estats membres puguen recuperar el seu control econòmic "i que el poble siga qui governe, i no els lobies". Ha alertat dels moviments polítics neoliberals que es mouen a Europa i que pretenen llevar-li sobirania i competències als Ajuntaments, i ha desvelat que problemes com el BREXIT o el sorgiment de l'extrema-dreta són "conseqüències reals de les polítiques que fa anys es practiquen a Europa, on no manen les persones i sí les empreses".

Maria Teresa Pérez és una jove periodista de Petrer de 24 anys que opta a ser diputada en Madrid. Molt reivindicativa, ha dit que Espanya és el segon Estat europeu amb més atur juvenil, i on més tarden a emancipar-se. Ha promés lluitar pels joves i també per les persones majors, "que són les primeres que ixen al carrer per reivindicar millores per a elles, però sobretot per als seus fills i néts".

Pilar Lima, senadora en la legislatura que acaba i ara candidata a les Corts, ha insistit en la importància que tindrà la presència de PODEM a les institucions. Segons la senadora, "el Senat no serveix absolutament de res, cal canviar-ho perquè està concebut per a l'immobilisme".

Txema Guijarro i Martínez Dalmau

El plat fort han estat Guijarro i Dalmau. El primer vol repetir a Madrid i ha contat intimitats pel que fa a les negociacions dels pressupostos generals entre PODEM i el PSOE, i com el partit de Sánchez no va voler o poder fer res per aplicar un impost als bancs. Segons Guijarro, "els lobies i els bancs dominen l'Estat, i només podem canviar les coses pressionant. Les pensions les han pujades perquè la gent ha eixit al carrer", ha conclòs.

Per últim, Martínez Dalmau, candidat a la presidència de la Generalitat, ha dit que PODEM és un partit fresc, ple de gent bona i que no li deu res a ningú, "ni a bancs, ni a empreses. Nosaltres sí que podem no agafar-li el telèfon als poders fàctics". Aposta per lluitar per aconseguir canvis reals relacionats amb l'Energia, la garantia dels drets socials i accions tan importants com per exemple que els xiquets i xiquetes tinguen atenció buco-dental debades. Per a Dalmau, "les eleccions són més importants del que es pensem, perquè està en joc la transformació de la Societat dels pròxims vint anys".