El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Plataforma 'Centre Digne' d’Alcoi creu que “si l’ordenança (de la 'peatonalització') és nula, totes les multes també han de ser-ho”

Mari Carmen Pascual, María José Soler, Cristina Richart i Francisco Seguí / AM

A banda de 'Centre Digne', també ha assistit ciutadania en general, regidors del PP i representants de les associacions veïnals del Baradello, Els Clots, Font Roja, Zona Nord i Viaducte.

La plataforma veïnal ‘Centre Digne’, juntament amb ciutadans, associacions veïnals i regidors del PP, han estat presents a un acte a l'Hostal Savoy per mostrar la seua satisfacció sobre la sentència que, a hores d’ara, anul·la l’ordenança sobre la conversió en zona de vianants del centre d’Alcoi.

Els presents coincideixen que aquesta sentència és la mostra que els veïns “han guanyat”. Deixen clar que estan a favor de la ‘peatonalització’ però estan en contra del procés de participació que l’Ajuntament va obrir, ja que la plataforma assegura que “amb un text i un plànol no es pot muntar una ordenança”. Pel que fa a les multes, creen que “si l’ordenança és nul·la, totes les multes també han de ser-ho”.

Sobre el fet que l’Ajuntament recorrerà la sentencia, la Plataforma afirma que “és lícit”, però que “ells no ho farien, ja que suposa un cost per a tota la ciutadania”. ‘Centre Digne’ deixa clar “les despeses ocasionades per la demanda han eixit de la butxaca dels demandants i de tots aquells que han volgut col·laborar, perquè no tenen un gabinet jurídic pagat per tots els alcoians”.


En representación de la plataforma ‘Centre Digne’ han pres la paraula María José Soler i Cristina Richart. En la taula també han estat presents Mari Carmen Pascual, de l’Associació de Veïns del Centre, i Francisco Seguí, representant de l’Associació de Veïns del centre i del moviment veïnal d’Alcoi.

Pascual assegura que “s’ha començat la casa per la teulada” amb la conversió a zona de vianants. A més té constància de que molta gent que vivia al centre “se n’ha anat a viure fora del barri” i demanen a l’Ajuntament “que pregunten i ho consensuen amb els veïns".

Per la seua banda, Francisco Seguí, creu que aquesta sentència és un “èxit total” per part dels veïns. Assegura que han tingut “en contra al comerç i a la gent”.

Segons s’ha indicat en la reunió informativa oberta, han assistit tots els ciutadans i partits polítics que ho han desitjat i representants de les associacions veïnals del Baradello, Els Clots, Font Roja, Zona Nord i Viaducte.