El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La plataforma contra les proves d'ADN en mascotes presenta 3.349 firmes i anuncia una moció al plenari de desembre d'Alcoi

Presentació de les firmes al registre / Plataforma
Afirmen que tenen els vots a favor de PP, Compromís i Guanyar

En la moció demanen acords com que es modifique de nou aquesta ordenança, la realització de campanyes d'actualització del cens municipal d'animals i campanyes informatives per als propietaris. Altre dels acords és promoure la construcció de 'pipicans' en zones de trànsit habitual dels ciutadans i zones habilitades per a l'espargiment d'animals i persones

Després de constituir-se la plataforma ciutadana 'Alcoi en contra de l'ADN caní', continuen en les seues reivindicacions. Una d'elles ha sigut la presentació de 3.349 firmes en el registre municipal que s'han recollit en 10 dies.

Altra de les mesures és la presentació d'una moció en el plenari municipal del 18 de desembre. En ella esperen que "els regidors escolten la veu de la ciutadania i les raons científiques, jurídiques socials i tècniques que han argumentat". Els acords que demanen a l'Ajuntament és que es modifique de nou aquesta ordenança, la realització de campanyes d'actualització del cens municipal d'animals i campanyes informatives per als propietaris.

Altre dels acords és promoure la construcció de 'pipicans' en zones de trànsit habitual dels ciutadans i zones habilitades per a l'espargiment d'animals i persones.

Canvi del vot d'alguns grups

Aquest tema ja va ser tractat al plenari municipal el 30 de gener de 2017 per tal de modificar l'Ordenança Municipal Reguladora sobre la tinença d'animals en l'entorn humà. La plataforma argumenta que aquesta nova ordenança "significa una despesa per al propietari i un patiment innecessari per a l'animal".

Aquell 30 de gener, tots els grups estaven a favor de modificar aquesta ordenança a excepció del PP que es va abstenir. Per al dilluns 18 de desembre, dia del ple on es presentarà la moció, la mateixa plataforma assegura que tindran el suport per tal d'eliminar aquesta ordenança dels grups PP, Compromís i Guanyar. La plataforma desconeix quin serà el sentit del vot de Ciutadans i del govern municipal del PSOE.