El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Plataforma d'Afectats DomusVI convoca una protesta per aquest dissabte

La residència DomusVi del carrer Oliver d'Alcoi

La protesta porta el lema "Justícia per les víctimes i Dignitat per als residents". Serà aquest dissabte 26 de setembre a partir de les 18 hores i al llarg de tot el carrer Oliver. La convocatòria compta amb tots els permisos i es compliran els estrictes protocols de seguretat.

Reclamen un canvi de polítiques, amb la reversió de les privatitzacions i més gestió pública de les places de majors. També exigeixen millors condicions per a les treballadores de les residències, i una suficient proporcionalitat entre treballadores i residents. Consideren que la falta de responsabilitat institucional i els interessos econòmics d'empreses privades a derivat en les "terribles conseqüències" que tots coneixem.

Aquest dissabte 26 de setembre, a les 18 hores, hi ha convocades mobilitzacions a tota Espanya a les portes de les residències. A Alcoi, la Plataforma d'Afectats DomusVI Alcoi-Cocentaina farà la seua concentració i protesta al carrer Oliver, on està el centre de majors que més morts ha patit durant el confinament. La convocatòria compta amb tots els permisos, i se celebrarà seguint estrictes protocols de seguretat.

En un comunicat, la Plataforma d'Afectats asseguren que "la falta de responsabilitat i supervisió de les administracions, i l'avidesa econòmica de les empreses concessionàries de la gestió, ha provocat les terribles conseqüències que han patit els nostres majors". I reclamen a les administracions que gestionen les places públiques residencials per garantir una atenció de qualitat. Esperen una reversió de les polítiques de privatització que han portat "irrevocablement la nostra SANITAT PÚBLICA a un col·lapse mortal, cobrant-se massa vides humanes".

I també fan referència a les treballadores de les residències, per a les quals reclamen condicions dignes, així com una proporcionalitat suficient entre treballadores i residents, que ara consideren escassa.

Unes reivindicacions que, com diuen els familiars, ara es queden curtes, perquè amb la crisi viscuda aquestes mancances s'han posat en evidència "d'una manera terriblement cruel". Per això consideren urgent que es treballe en una Llei de Residències.