El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Plataforma per a la Industrialització proposa Climent treballar junts per promocionar l'ús d'energia fotovoltaica i reduir costos a les empreses

Es tracta de la primera sessió de treball amb el nou president de FEDAC, Natxo Gómez.

Durant l'encontre s'han posat de manifest assumptes que afecten principalment a les petites i mitjanes empreses, així com una sèrie de suggeriments a estudiar durant els pròxims mesos.

Els representants de la Plataforma per a la reindustrialització territorial (FEDAC, COEVAL, IBIAE) s'han reunit amb el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i amb la directora de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) Júlia Company.

Un dels temes tractats ha sigut la disponibilitat per part de la Plataforma de treballar conjuntament en la promoció de l'ús d'energies renovables, una vegada que s'ha eliminat des del govern central l'anomenat 'impost al sol'. Consideren els empresaris que "l'eliminació del peatge governamental deixa via lliure a les empreses perquè invertisquen en altres energies més assequibles en termes de costos i que siguen respectuoses amb l'entorn".

Un altre dels temes ha estat la preocupació davant la 'diàspora' de joves altament qualificats que acaben en empreses externes a la nostra comarca. Des de la Plataforma s'ha proposat "crear un directori de professionals formats a les nostres Universitats i en les nostres empreses per poder, posteriorment, suggerir la seua contractació a tota empresa que s'instal·le a les comarques o que requerisca professionals de qualsevol tipus".

Finalment, els responsables de la Plataforma han posat en coneixement del Conseller la necessitat de coordinar de la mà del SERVEF l'oferta formativa que el nou conveni del sector metall requereix obligatòriament als seus treballadors.

A la trobada va acudir per primera vegada com a nou president de FEDAC (Federació Empresarial de L'Alcoià i El Comtat), Natxo Gómez, que va ser presentat al Conseller i a la Directora per l'anterior President de FEDAC i actualment President de la Càmera d'Alcoi, Pablo de Gracia, al costat del responsable d'IBIAE, Héctor Torrent, i de COEVAl, Vicent Donat.