El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La plataforma per la Gestió pública de l'aigua respon a les paraules del regidor Martínez

Imatge genèrica d'una clau de bombeig i subministrament d'aigua.

Continua l'encreuament de declaracions entre l'Ajuntament i la Iniciativa Ciutadana per la Gestió Pública de l'Aigua. La plataforma considera que les últimes declaracions del regidor Jordi Martínez en relació a la gestió del servei d'aigües per part d'Aqualia, "no contribueixen en absolut a aclarir les irregularitats pel que fa a l'assumpció per part de l'Ajuntament d'Alcoi de gastos que corresponen a Aqualia, sinó que encara enfosqueixen més la qüestió".

Recordem que l'objecte de la polèmica es deriva de la despesa elèctrica que genera el bombament d'aigua del dipòsit de Sant Antoni, un cost que recau sobre l'Ajuntament, i que al parer de la plataforma hauria de sufragar Aqualia.

La plataforma assegura en un comunicat que "com no pot ser d'una altra manera, les despeses de l'explotació del Servei d'Aigua Potable són per compte del concessionari, i dins d'eixes despeses s'inclou, entre d'altres, l'energia elèctrica". També consideren que l'assumpció de costos per part de l'empresa mai repercutira en "el cost en els rebuts, perquè cap clàusula del contracte d'adjudicació a l'empresa ho permet".

Tot açò en contra de les paraules de Jordi Martínez, segons el qual  "l'import l'haguera repercutit l'empresa Aqualia a tots els rebuts dels ciutadans, ja que totes les despeses que es generen en el servei d'aigües s'inclouen en l'estudi i es traslladen als rebuts dels alcoians i alcoianes".

Un altre dels focus de desavinença és la recerca dels responsables d'aquesta situació. En aquest sentit, la plataforma considera "que este desgavell s'haja produït amb governs de tots els colors al llarg de 20 anys, és justament una bona demostració de la gran dificultat de controlar la gestió privada i que l'interés general requereix recuperar la gestió directa per part de l'Ajuntament en acabar l'actual concessió, l'any que ve".