El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Plataforma per la industrialització planteja al nou comité executiu de la Cambra les prioritats de l'empresariat de les comarques

Assistents a la reunió

La Plataforma està disposada a convertir a les empreses d'aquestes comarques en un referent de l'autoconsum energètic

Aprofundir en la digitalitzacio de les indústries, ser referents en l'autoconsum energètic, dos de les prioritats més destacades

Cimera de treball entre els representants de la Plataforma per la reindustrialització territorial i el nou Comitè Executiu de la Cambra de comerç, Serveis i Indústria d'Alcoi amb la intenció de posar en comú objectius que uneixen als interessos industrials d'aquestes comarques.

Les patronals FEDAC (Alcoià-El Comtat), COEVAL (Vall d'Albaida) i IBIAE (Foia de Castalla), han explicat al Comitè Executiu de Càmera Alcoi, amb Pablo de Gracia, el seu president, al capdavant, tots els projectes que han posat en marxa per fer més forta  la Indústria d'aquest territori, un dels eixos industrials principals de la Comunitat Valenciana.

L'empresariat de les Comaeques va transmetre la Cambra que volen consolidar i posar en marxa sinergies estratègiques relacionades amb la digitalització (denominada Indústria 4.0) i el foment de la internacionalització d'empreses i productes.

Referents en autoconsum energètic

La Plataforma està disposada a convertir a les empreses d'aquestes comarques en un referent de l'autoconsum energètic i la posada de marxa de sistemes energètics que abaratisquen els costos i milloren l'eficiència de les firmes; principalment el sistema fotovoltaic i altres fórmules mixtes. Aquesta intenció prionera ja ha estat plantejada al conseller d'Economia Sostenible de la Generalitat, el murer Rafa Climent.

A més de Pablo de Gracia, president de la Cambra, per part de la Plataforma per la industrialització territorial, han assistir a la reunió Pedro Prieto i Héctor Torrent, president i director d'IBIAE; Vicent Donat i Loren Ruiz, de COEVAL (Vall d’Albaida), Natxo Gómez (FEDAC), i membres del Comitè de la Càmera i tècnics de la Plataforma.