El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Plataforma per la Reindustrialització anima als ajuntaments de les Comarques Centrals a convertir els seus polígons en EGM

Reunió de la plataforma amb ajuntaments de les comarques centrals.

La Plataforma, formada per les patronals FEDAC, IBIAE i COEVAL, s'ha reunit virtualment amb els ajuntaments de la Vall d'Albaida, L'Alcoià i el Comtat i  la Foia de Castalla. 

La plataforma, formada per les tres patronals de les comarques, també ofereix la seua col·laboració als ajuntaments que vulguen saber més sobre aquesta nova figura d'Entitats de Gestió i Modernització.

Amb la nova llei de Gestió i Modernització d'Àrees Industrials de la Generalitat s'estableix un mapa amb tres categories: àrees bàsiques, consolidades i avançades, en funció de les dotacions i servicis que oferisquen. També s'incorpora una nova figura, l'EGM, Entitats de Gestió i Modernització, una organització empresarial que administre el polígon en col·laboració amb les administracions locals. En la mateixa llei es compara aquesta figura amb l'administració que necessita qualsevol comunitat de veïns, però "les fórmules empresarials fins ara existents no han sigut adequades per afrontar el dèficit de gestió manifestat en les àrees industrials".

Des de la Plataforma per la Reindustrialització expliquen que crear aquesta EGM ajudarà a "consolidar zones industrials i a millorar els seus serveis al poder optar a futures ajudes i subvencions de la Generalitat". Així també es "millorarà i facilitarà la interlocució entre ajuntaments i zones industrials". Les EGM les administren els empresaris dels polígons, però s'han d'aprovar primer per part de l'Ajuntament corresponent.

Tot açò és el que han explicat des de la Plataforma per la Reindustrialització de les Comarques Centrals als ajuntaments de la Vall d'Albaida, l'Alcoià i el Comtat i la Foia de Castalla. També han oferit la seua col·laboració per a conéixer millora la nova llei o iniciar el procés per a crear la seua pròpia Entitat de Gestió i Modernització.