El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Plataforma per la Reindustrialització demana "agilitat" en les ajudes del 'Pla Resisteix' per la Covid-19

Reunió a 2019 / Arxiu Plataforma

Cal evitar "l'exigència de la paperassa innecessària".

Els empresaris de les nostres comarques valoren "positivament" el 'Pla Resisteix' de 340 impulsat per la Generalitat. Entre les seues demandes està incloure al xicotet comerç no essencial i que aquestes ajudes es tramiten amb "agilitat" i "rapidesa"

COEVAL, IBIAE i FEDAC han mostrat la seua preocupació per la situació actual per veuen amb bons ulls el Pla Resisteix impulsat des del govern de Ximo Puig amb ajudes de 340 milions d'euros. Demanen que per ser totalment efectives aquestes ajudes han d'atorgar-se de manera ràpida. Asseguren que cal evitar "l'exigència de la paperassa innecessària".

Els empresaris de les nostres comarques creuen que, en cas de no atorgar-se aquestes ajudes amb la màxima celeritat possible es produiran "expectatives defraudades, tancament d'empreses i pèrdua de llocs de feina".


Finalment, la Plataforma ha demanat que la Generalitat incloga en el Pla al xicotet comerç no essencial que té un perjudici sostingut des del mes de març passat en què es va iniciar la pandèmia, exemple del qual són les males campanyes de Nadal i Rebaixes que estan patint.

El sector comerç representa en la Comunitat Valenciana el 12% del PIB i dóna ocupació a més de 300.000 treballadors i actualment té un 30% de xicotets comerços en risc de tancament acumulant unes perdudes de més de 6.000 milions d'euros. Des de la Plataforma consideren fonamental l'ajuda al xicotet comerç que porta des de fa temps un esforç per digitalitzar-se per a sumar al seu caràcter presencial, que no es vol perdre.