El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Plataforma per la Reindustrialització i ATEVAL demanen la supressió de l'Impost d'Activitats Econòmiques arran de la Covid-19

Poligon Industrial / AM

"És necessari que les Administracions Públiques donen exemple amb una millor regulació dels tributs perquè aquests no tinguen afany recaptatori, tot això amb més motiu i urgència en aquests complicats moments que estem patint per les greus conseqüències de la pandèmia de la Covid-19".

El teixit industrial i econòmic de les comarques centrals, juntament amb ATEVAL, ha analitzat "la complicada situació en la qual es troba la indústria". Una de les accions concretes que volen reformar profundament o suprimir és l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE).

La Plataforma per la Reindustrialització Territorial (COEVAL-FEDAC-IBIAE) i ATEVAL, al costat de les seues Juntes de base ACETEX i ATEVAL Vall d’Albaida, la Cambra de Comerç i Indústria d'Alcoi , l'Associació d'Empresaris Banyeres Industrial, i representants empresarials de Biar, Canals i Alcúdia de Crespins, han celebrat una reunió per videoconferència a instàncies d'ATEVAL, en la qual després d'analitzar la "complicada situació en la qual es troba la indústria", han coincidit en l'adopció d'una sèrie d'accions conjuntes per a tractar de recuperar i reactivar el sector industrial.

ATEVAL i la Plataforma per la Reindustrialització Territorial sol·liciten que un dels elements que es pren com a base per a gravar les activitats econòmiques, els quilovats instal·lats, siga substituït pel de quilovats consumits, que tindria en compte de forma adequada la capacitat contributiva de l'empresa que ha de tributar per l'IAE.

Un altre dels elements que es graven en l'IAE és el dels metres quadrats de l'empresa, penalitzant clarament les activitats industrials malgrat la seua importància per al desenvolupament econòmic d'un país i de ser generadores d'ocupació.

La indústria demana "posar en relleu amb aquesta demanda la importància d'una adequada regulació tributària, ja que les empreses carreguen amb una gran responsabilitat: la generació de riquesa per a crear ocupació i poder així mantindre l'estat de benestar. És necessari que les Administracions Públiques donen exemple amb una millor regulació dels tributs perquè aquests no tinguen afany recaptatori, tot això amb més motiu i urgència en aquests complicats moments que estem patint per les greus conseqüències de la pandèmia de la Covid-19".