El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Plataforma per la Reindustrialització Territorial valora positivament la vertebració comarcal

Reunió dels membres de la Plataforma el dilluns a Ibi
Demana una normativa per desenvolupar-la

La reunió mensual de la Plataforma per la Reindustrialització Territorial, formada per IBIAE, COEVAL i FEDAC, ha servit per a que la mateixa analitzara de forma positiva el treball en clau comarcal. Estimen que és necessari un impuls de la vertebració de la Comunitat, una qüestio que ha de ser liderada per administracions i agents socials per dinamitzar aquests territoris. 

La Plataforma sempre ha abogat per la comarcalització. Segons indiquen, "pensar en comarca significa fer-ho en el més próxim i en la vertebració del territori en totes les seues vessants". Tanmateix, assenyalen que "un factor determinant per al creixement és el coneixement de l'entorn". 

Les entitats indiquen al seu comunicat que estan compromeses "en la vertebració de la Comunitat Valenciana demanant l'engegada de normes que acaben amb duplicitats i impulsen el comarcal en tots els àmbits públics i privats, contemplant partides pressupostàries suficients per a dur a terme projectes de contingut econòmic que ajuden a racionalitzar, fer sostenibles i equilibrar les inversions que es duen a terme en els territoris de la Comunitat". 

Escrit per Raül Pina