El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La plataforma ‘Salvem el Tren’ demana que es recuperen els horaris anteriors al confinament

La plataforma sol·licitarà a tots els ajuntaments de la línia entre Alcoi i Xàtiva que exigisquen la recuperació d'eixos horaris

Els horaris de les línies d'AVE sí han tornat a la normalitat, mentre que la freqüència del tren Alcoi-València seguix sent la mateixa que es va establir com a conseqüència del confinament. El horaris ja eren insuficients abans d'eixe canvi i la plataforma demana que es mantinga i cuide la xarxa ferroviaria de les comarques.

La plataforma ‘Salvem el Tren’ denuncia que s’hagen recuperat les horaris i freqüències de les línies d’AVE i en canvi en la línia Alcoi-València es seguisquen amb les restriccions d’horaris que es van establir com a conseqüència del confinament.

La plataforma sol·licitarà a tots els ajuntaments de la línia entre Alcoi i Xàtiva que exigisquen a RENFE i al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana la recuperació d'eixos horaris, que consideren que són els mínims.

El col·lectiu ja ha denunciat de manera reiterada el tren Alcoi-València pateix un abandonament i una falta d'inversions des de fa dècades, que ha comportat un manteniment deficient de la infraestructura. A això cal afegir uns horaris insuficients i inadequats, una velocitat excessivament lenta, uns preus dels bitllets alts, uns vehicles poc accessibles, etc.

En la situació actual a nivell mediambiental, obliga que el tren haja de ser potenciat, segons entén la plataforma, pel que el manteniment i millora de la xarxa ferroviària de les comarques ha de ser un objectiu vital.

El col·lectiu es va reunir a una assemblea en la que també van parlar de les últimes activitats realitzades.