El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La plataforma Salvem el Tren demana trens especials per poder visitar la Fira de Cocentaina

Amb eixa millora de l’oferta es facilitava l’accés als visitants de la Fira sense haver de recórrer a vehicles particulars, contribuint així a reduir el col·lapse en els aparcaments i la saturació dels accessos.

Els membres de la plataforma volen que es potencie l'ús del tren en un moment en el que el propi Ministeri de Transports està fent una important aposta per aquest mitjà de transport.

La freqüència de trens es va reduir durant la pandèmia i no s’ha recuperat a dia de hui. La plataforma Salvem el Tren ha demanat a l’Ajuntament de Cocentaina que gestione amb Renfe, com ja ha fet en anterior ocasions, trens especials de cara a la Fira de Cocentaina.

Segons la plataforma, “En alguns anys anteriors a la pandèmia de la covid-19, l'Ajuntament de Cocentaina va aconseguir que es reforçara el servei de transport públic per mitjà del ferrocarril durant la Fira, gràcies a acords amb Renfe que va afegir trens especials” i va reforçar aquest servei amb un bus llançadora per a transportar els passatgers entre el baixador de Renfe a Cocentaina i els carrers de la vila.

Amb eixa millora de l’oferta es facilitava l’accés als visitants de la Fira sense haver de recórrer a vehicles particulars, contribuint així a reduir el col·lapse en els aparcaments i la saturació dels accessos.

"Salvem el Tren" desconeix si enguany s’ha arribat a un acord semblant, però considera que actualment és encara més necessari, atés que Renfe encara no ha recuperat la totalitat dels horaris previs a la pandèmia. Així, es dona el cas que, si no es produeix cap ampliació de les freqüències, els dos primers dies de la Fira (dissabte 29 i diumenges 30 d’octubre) només hi haurà dos servei diaris en cada sentit. Una persona que des del nord (València, Xàtiva, Ontinyent, etc.) vulguera desplaçar-se a la Fira en qualsevol d’eixos dies, no hi podria arribar fins a les 3 de la vesprada, i a més no tindria cap opció de tornar amb tren.

Els membres creuen que és incoherent que justament enguany que “el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana s’anuncia una aposta pel ferrocarril i la destinació de partides importants per a finançar la gratuïtat de rodalies i regionals, es deixara passar una ocasió de promoure l’ús del tren entre la ciutadania”.

Per això, han sol·licitat que l'Ajuntament de Cocentaina, en el cas que no s’haja arribat a cap acord amb Renfe, faça urgentment les gestions necessàries perquè aquest encara siga possible.

"Salvem el Tren" reivindica, així mateix, la recuperació dels horaris anteriors a la pandèmia com a mesura immediata i l'acceleració dels projectes de millora integral de la infraestrucutra de la línia entre Alcoi i Xàtiva.