El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Pobla del Duc acollirà una exposició de Carmelina Sánchez-Cutillas, escriptora de l'any 2020

Cartell anunciador de l'expo.
  • Escriptora molt vinculada a Altea

El proper divendres 9 d'abril a les 19.00h s'inagurarà l'exposició itinerant de Carmelina Sánchez Cutillas, escriptora de l'any 2020, a la Biblioteca de la Pobla del Duc.

Una cita que començarà amb la inauguració de l'exposició a càrrec de Carmen Navarro. Aquesta exhibició cultural romandrà fins al 15 d'abril de 17 fins a 20 hores.

Carmelina Sánchez Cutillas va nàixer a Madrid tot i que molt prompte es va instal·lar a la ciutat de València. De menuda, va residir també a la població d'Altea, on va rebre una gran influència del seu avi, l'historiador Francesc Martínez i Martínez. Com a escriptora de creació, Carmelina va conrear principalment la poesia i és una de les figures que conformen la generació poètica dels cinquanta, o de la postguerra. Va morir a València l'any 2009 a l'edat de 87 anys.

Entre els reconeixements, cal destacar el premi 'Valenciana de 2008' per la Fundació Huguet, socia d'honor de l'AELC (Associació d'Autors en Llengua Catalana) i recentment l'Acadèmia Valenciana de la Llengua la va nomenar escriptora de l'any 2020.